STRUČNI I IZBIRLJIVI LOPOVI Provalili u kuću i iz kutija odnijeli samo zlatninu, bižuteriju nisu dirali

Provala se dogodila za vikend, kad je kuća bila prazna, a nitko od susjeda, rekao je oštećeni Alen Krnjak, ništa nije vidio premda su u kuću provalili na glavni, osvijetljen ulaz


Autor: podravski.hr — 10.07.2013. / 16:23 Crna kronika

NOVIGRAD PODRAVSKI – Drski lopovi provalili su u obiteljsku kuću Alena Krnjaka iz Novigrada Podravskog kod Koprivnice te ukrali obiteljsko zlato i ehničke uređaje poput navigacije. Sa zidova u svim prostorijama skinuli su slike i posložili ih uredno na stol u blagovaonici, a ostale stvari bile su razbacane po kući.
– Lopovi su očito tražili sef kad su skinuli sve slike sa zidova. Ciljano su došli po zlato i manje vrijedne predmete. Uzeli su sve što je vrijedilo i što se lako i brzo moglo iznijeti iz kuće. Zanimljivo je kako su u istoj kutiji u kojoj je bilo zlato ostavili bižuteriju. Znak je to da su dobro znali što im je plijen – ogorčen je Alen Krnjak.
Provala se dogodila za vikend, kad je kuća bila prazna, a nitko od susjeda, rekao je Alen, ništa nije vidio. Krnjak radi u Puli, a njegova supruga i djeca bili su mu tih dana u posjetu.
– Savjetovao bih svima kad odlaze na nekoliko dana od kuće da sve vrijedne stvari ostave na sigurnom, a susjede ili rodbinu zamole neka pripaze na kuću kad ih nema. Na taj bi se način možda mogle spriječiti krađe. Još mi nije jasno otkud hrabrosti provalnicima koji su ušli u kuću na glavni ulaz od strane prometne i osvijetljene magistrale – čudi se Alen Krnjak.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ
Na fotografiji: Alen Krnjak ispred obiteljske kuće u koju je provaljeno