Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stvara se škola nogometa u našem mjestu: Mlađi uzrasti u rukama Lovreka

Krajem prošle godine osnovana je Škola nogometa u Koprivničkom Ivancu, a ovih dana službeno su je i predstavili. Škola nogometa u jednoj manjoj općini jedinstveni je projekt, a ujedno i prvi korak prema ulaganju u mlade, nečemu što u našoj županiji kronično nedostaje.

Da brojni županijski klubovi već sada muku muče s nedostatkom domaćih, i k tome mladih igrača i nije neka novost, zbog čega su mnogi od njih primorani dovoditi igrače iz drugih županija kako bi opstali i konkurirali u ligi. U Koprivničkom Ivancu su, prepoznavši taj problem, zato i odlučili krenuti u rad s najmlađima.

Zainteresiranih, naravno, ima, a da misle ozbiljno, krenuvši sa stručnim kadrom, potvrdio nam je i sam predsjednik Škole Siniša Bartolović, koji je na osnivačkoj skupštini na tu funkciju izabran na mandat od četiri godine.

Klince će trenirati Krunoslav Lovrek, bivši napadač Zagreba i Hajduka s inozemnim, ali i iskustvom igranja u hrvatskoj reprezentaciji u mlađim kategorijama, koji je još uvijek igrački aktivan i to u Tehničaru iz Cvetkovca, gdje također i trenira:

– Imali smo predstavljanje projekta kao i trenera, a sa samim treninzima ćemo krenuti početkom ožujka. Čekamo da se dovrše radovi na malom igralištu s umjetnom travom i reflektorima. Trener će biti Kruno Lovrek, smatram da je on trenutno najbolji izbor koji smo mogli dobiti. Osobno ga poznajem, igrali smo zajedno. Poznato ime koje je igralo u velikim ligama, tako da mislim da smo tu napravili jako dobar posao – govori nam Bartolović, nadodavši kako su ciljevi Škole okupiti djecu s područja općine, ali i šire.

Kruno Lovrek

– U županijskom nogometu već dugo vremena postoji problem nedostatka mlađih kategorija, ne trenira se već godinama, taj dio se zapostavlja. Sad smo na području općine složili zajedničku školu nogometa, znači u sva četiri sela. Pokušavamo okupiti djecu s područja općine, iako su, naravno, dobrodošla djeca i izvana – poručuje Bartolović.

Kontaktirali smo i samog budućeg voditelja Škole, Krunoslava Lovreka, koji je, kako kaže, ovim pozivom iznimno počašćen:

Načelnik Vrabelj

– Moj prijatelj i bivši suigrač Siniša Bartolović došao je na ideju Škole i pozvao me. Ja sam se složio uz, naravno, odobrenje šefa mog trenutnog kluba, Josipa Mađarića iz Tehničara. Tamo sam, naime, također trener i voditelj Škole nogometa, treniram dakle mlađe kategorije i imam iskustva u tome. Nadam se da će biti dosta djece i idemo raditi – rekao nam je Lovrek, naglasivši kako je sam poziv lijepa gesta.

Predsjednik Bartolović

– Treba djecu izvući na terene, pogotovo u današnje vrijeme, da se bave sportom, maknu od kompjutora i mobitela. U početku će to biti samo treninzi, bez natjecanja, ideja je da se na ljeto napravi jedna ekipa koja će se natjecati u jednoj od liga – zaključuje Lovrek, koji sa svoje 43 godine i dalje uskače u igru Tehničara po potrebi, iako mu je Škola nogometa i treniranje u prvom planu i u čemu već ima sedam godina iskustva.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI