Stvarali likovna djela na temu Petra Preradovića

Kulturno-umjetničko društvo Petar Preradović iz Grabrovnice, naselja na pitomačkom području, organiziralo je likovnu radionicu na temu lika i djela Petra Preradovića. U radionici koja je priređena u vrtu rodne kuće Petra Preradovića u Grabrovnici sudjelovali su učenici nižih i viših razreda osnovne škole iz Grabrovnice, predškolci, brojni roditelji kao i odrasli ljubitelji slikanja iz Grabrovnice i okolnih mjesta te članice Udruge Čuvarice kulturne baštine iz Kladara. Stručni voditelj radionice bio je poznati pitomački slikar s koprivničkom adresom Ivan Lovreković.

– Prije početka radionice otpjevale smo Preradovićevu pjesmu Miruj, miruj, srce moje, dok su se članice Udruge žena Guščarice pobrinule za okrjepu. Uskoro ćemo organizirati i izložbu nastalih likovnih radova – kaže Marija Kovačević Švarbić, potpredsjednica Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI