STVARNO NEOBIČNO Policija istražuje krađu starog otirača, keramičke figure i kante za zalijevanje

S terase obližnjeg ugostiteljskog objekta maznuli su suncobran, tegle za cvijeće i posude s borovima


Autor: podravski.hr — 30.06.2018. / 18:23 Crna kronika

Terasa s koje je nestao suncobran i prazne tegle za cvijeće

Drski su lopovi nekidan s ulaza u dječji vrtić u Peterancu kod Koprivnice ukrali stari otirač, gotovo bezvrijednu keramičku figuru i plastičnu kantu za zalijevanje cvijeća. Predmete brat bratu vrijedne jedva 50-ak kuna.
Krađu su odmah ujutro primijetile tete iz Dječjeg vrtića Lastavica pa su odlučile pozvati policiju. Nakon što su plavci stigli na teren čudeći se neobičnoj krađi, ispostavilo se da je to ipak bio samo usputan plijen. Kradljivci su, naime, s terase obližnjeg ugostiteljskog objekta maznuli suncobran, tegle za cvijeće i posude s posađenim borovima.
– Zanimljivo, starija kanta ostala je na mjestu, valjda je lopov imao vremena da pregleda u kakvom su stanju naše kante. Otkako smo postavili ogradu nije bilo nikakvih problema, no znalo se ranije dogoditi da nam ukradu teglu s cvijećem ili iščupaju cvijeće iz čiste obijesti – rekla nam je odgojiteljica dječjeg vrtića u Peterancu.
Od vlasnika ugostiteljskog objekta pak doznali smo kako su primijetili krađu, no nisu je imali namjeru prijavljivati. No, kad su tete iz vrtića pozvale policiju, i oni su odlučili prijaviti manjak imovine.
– Zašto su nekome trebale naše tegle s cvijećem, nije mi jasno. Napravili smo odštetni zahtjev, no ne očekujemo previše – kaže vlasnik kafića.
Kako su poručili iz PU koprivničko-križevačke, policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima. (sm)
FOTO: ILUSTRACIJA