STVARNO URANILE Divlje svinje pojele friško posijani kukuruz. Očajni Gojković: Nisu ostavile ni zrno…

Kukuruz bez kojeg je ostao trebao mu je za prehranu deset teladi koje je stavio u tov. Sada ne zna kako će ih prehraniti


Autor: podravski.hr — 22.05.2013. / 15:14 Aktualno

KOPRIVNICA, SOKOLOVAC – Branko Gojković iz Prnjavora Lepavinskog, naselja u Sokolovcu kod Koprivnice, ovih je dana na sto muka zbog divljih svinja. Kaže, sve su mu uništile!
Zasijao je oko 300 kilograma kukuruza, što ga je, uza sredstvo za zaštitu i gorivo potrošeno tijekom obrade tla, koštalo više od 11.000 kuna. Na području Prnjavora nije novost da divlje svinje uništavaju usjeve kukuruza, no ovo je prvi puta da su došle i prije nego je kukuruz imao prilike zaklijati.
– Nakon sjetve, divlje svinje su došle i sve uništile. Nema jednog zrna. Supruga i ja ostali smo bez ičega, nećemo imati ni za živad – ogorčen je Gojković.
Razmišlja o novoj sjetvi, makar i ovako kasno u godini, no boji se da bi rezultati bili isti. Ne može si dopustiti da neprestano hrani divlje svinje.
– Neka mi netko objasni što će mi se sada dogoditi i kome da se obratim jer je polje trenutno prazno, a kako sam pošpricao sredstvima protiv korova, neće mi izrasti ni livada za ispašu – objasnio je Gojković.
Brine ga i činjenica da je mjerodavnim službama zbog poticaja prijavio sadnju kukuruza kojeg više nema.
– Da stvar bude gora ovo polje sam prijavio Agenciji za potpore u poljoprivredi jer posjedujem OPG i primam svake godine sredstva za svaku parcelu u česticu – žali se Gojković.
Kukuruz bez kojeg je ostao trebao mu je za prehranu deset teladi koje je stavio u tov.
Izvještava: GORAN OBRAN
divlje svinje njiva
– Branko Gojković na opustošenoj njivi