Stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu, podignut nastavni standard

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka Osnovna škola Grgura Karlovčana Dan škole proslavila je svečanim otvorenjem energetski obnovljenih zgrada matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te nadograđenih kabineta. Investicije su ukupno vrijedne deset milijuna kuna, od čega je 7,8 milijuna osigurano iz fondova Europske unije i državnog proračuna, a preostala 2,2 milijuna izdvojena su iz gradskog proračuna.

Energetska obnova zgrada obuhvatila je obnovu krovišta, stolarije i sustava rasvjete, izradu termofasade te u matičnoj školi ugradnju dizala namijenjenog za osobe s invaliditetom. U nadograđenom prostoru smješteni su kabineti za kemiju, fiziku i bilogiju te školska knjižnica.

– Prije energetske obnove uređeni su sanitarni čvorovi, kao i podovi u učionicama u kojima su bili oštećeni, a nabavljeni su i projektori za sve učionice te prijenosna računala za učitelje. Ovim značajnim ulaganjima stvoreni su uvjeti za jednosmjensku nastavu, a i sami standardi za učenike i učitelje na visokoj su razini – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ulaganja u zgradu matične škole planiraju se nastaviti u ovoj godini, a prioritet je obnova školske kuhinje i restorana. Obnovom kuhinje ispunit će se HACCP standardi, dok se u samom restoranu namjeravaju postaviti stolovi i stolice pa učenici više neće morati obroke jesti stojećki. U izradi su i projekti za unutarnje uređenje zgrade matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, kao i za energetsku obnovu zgrada područnih škola.

– Moramo pohvaliti suradnju s gradskom upravom koja daje veliku važnost školstvu, što potvrđuju i neprestana ulaganja u poboljšanje uvjeta za nastavu i boravak učenika u školi – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovna škole Grgura Karlovčana. Nakon svečanog otvorenja obnovljenih zgrada i izgrađenih kabineta učenici su za Dan škole izveli i tradicionalnu priredbu u sklopu koje su kroz pjesmu, ples i igrokaze predstavili izvanastavne aktivnosti.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI