SUCI NA ROŠTILJU Policajci morali se vozikati čak 400 kilometara da bi pijanca pospremili u zatvor

Kažu da je svečano obećao kako više nikad neće piti i voziti


Autor: podravski.hr — 02.05.2018. / 19:24 Crna kronika

U nepuna dva mjeseca policija je dvaput morala na "teren" u Koprivničku ulicu / Ilustracija

Muškarac (57) iz Kalnika kod Križevaca na svojim je leđima, i to na gotovo bizaran način, osjetio kako reorganizacija pravosuđa može djelovati u praksi. Zvuči gotovo nevjerojatno, ali križevački su policajci morali prijeći ukupno 400 kilometara da bi 57-godišnjaka na Praznik rada prebacili iz Kalnika na izdržavanje tri dana kazne u bjelovarskom zatvoru.
U ponedjeljak oko 21.30 sati 57-godišnjak je uhićen za upravljačem osobnog automobila u Kalniku. Pripremala se prvosvibanjska fešta, popio je malo više. Dogodilo se. Kako je napuhao 1,94 promila, policajci su ga odveli u postaju na triježnjenje.
Sljedećeg, prvosvibanjskog jutra počeli pravi problemi za 57-godišnjaka, no i za dvojicu policajaca koji su neplanirano, na praznik, dobili nalog da prekršitelja prebace na Prekršajni sud u Bjelovaru. Taj je sud reorganizacijom pravosuđa nadležan za križevački kraj, a iako Križevci imaju svoju stalnu službu tog suda, prekršitelje policajci svejedno prebacuju u Bjelovar. No, kako je bio praznik, dežurna je bila stalna služba tog suda u – Pakracu.
Nakon što se s policajcima vozio gotovo dva sata od Kalnika do Pakraca, tamošnji ga je dežurni sudac osudio na tri dana zatvora. ‘Družina’ je nakon toga iz Pakraca krenula put bjelovarske kaznionice udaljene 74 kilometra do koje su se dosta lošim cestama drndali nešto više od sat vremena.
Nakon što su policajci na kraju prebacili osuđenog zatvorenika u kaznionicu, morali su se vratiti u Križevce i prijeći još 30-ak kilometara. Taj su dan tako ‘natukli’ čak 400 kilometara. I to sve zato da bi pijanca pospremili na tri dana u zatvor. Kažu da je svečano obećao kako više nikad neće piti i voziti. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA