SUD BEZ MILOSTI Oca strpali u zatvor jer je malodobnoj djeci ostao dužan čak 117.000 kuna

Općinski sud u Bjelovaru opozvao mu je ovih dana uvjetnu presudu i poslao ga na 11 mjeseci u zatvorsku ćeliju, a obvezu plaćanja uzdržavanja svejedno će morati podmiriti. I to s kamatama


Autor: podravski.hr — 03.10.2018. / 10:51 Crna kronika

Ilustracija / Osuđen je od lani u zatvoru

Marin (40) mora u zatvor jer nije plaćao alimentaciju za dvoje malodobne djece iz prvog braka, a ostao im je dužan čak 117.000 kuna. Općinski sud u Bjelovaru opozvao mu je ovih dana uvjetnu presudu i poslao ga na 11 mjeseci u zatvorsku ćeliju, a obvezu plaćanja uzdržavanja svejedno će morati podmiriti. I to s kamatama.
Marin je bio pravomoćno uvjetno osuđen u rujnu 2015. godine i sud ga je obvezao da 117.000 kuna za djecu mora platiti u roku od dvije i pol godine od te presude. No, dosad je uplatio tek 7000 kuna. Na ročište za opoziv uvjetne presude nije pristupio; njegov odvjetnik kaže da je trenutačno na radu u Njemačkoj pa nije mogao dobiti slobodne dane.
Neodgovorni muškarac, inače, otac je troje djece – dvoje ima iz prvog braka, a jedno iz sadašnjeg. Ne odazove li se pozivu na odsluženje zatvorske kazne, protiv njega mogla bi biti raspisana i međunarodna tjeralica. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA