SUD BEZ MILOSTI Općinski službenik dobio dvije i pol godine zatvora za pokušaj silovanja poznanice

Kobnog dana stigao je oko 19 sati kod poznanice, koja je bila sama u kući


Autor: podravski.hr — 14.05.2018. / 9:08 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna žena slomila se nakon dolaska policije

Muškarac (48), inače službenik jedne podravske općine, osuđen je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora za pokušaj silovanja 62-godišnje poznanicu. Presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđen je najprije na godinu i 10 mjeseci zatvora, no Vrhovni sud nedavno je usvojio žalbu tužitelja i 48-godišnjaku povećao kaznu za još osam mjeseci.
“Županijski sud nije pravilno ocijenio otegotnim optuženikovu raniju višestruku osuđivanost za kaznena djela, upornost u počinjenju ovog kaznenog djela i činjenicu da je djelo počinjeno prema starijoj bolesnoj osobi čije je psihičko zdravlje zbog svega teško i trajno narušeno”, naveli su u presudi Vrhovnog suda.
Kobnog dana stigao je oko 19 sati kod poznanice, koja je bila sama u kući. Prema presudi, nesretnu je ženu najprije snažno uhvatio rukama za ramena i u dva navrata gurnuo je u zid. Snažno ju je tiskao. Zatim ju je bacio na kauč i stavio ruku preko njenih usta.
“Šuti, šuti”, dahtao joj je u lice koje joj je prekrio rukama kako ne bi mogla zvati pomoć.
Počeo je skidati hlače, no nije uspio jer se žena pritom uspjela nekako osloboditi i istrčala je na dvorište dozivajući u pomoć. No, zlotvor ju je dostigao i bacio na tlo. Ponovno joj je počeo skidati hlače i legao na nju. No, kako se žena snažno opirala, uspjela se pridići s tla. Manijak ju je opet obuhvatio oko struka i počeo vući u kuću. Ona se držeći za zid uspjela istrgnuti i sakriti tako da je više nije uspio pronaći.
Kada je vidio da je ne može više pronaći, seksualni je napadač odustao i otišao iz dvorišta. Napadnuta je žena pozvala policiju i kazneno prijavila napadača. Optužen zbog pokušaja silovanja 48-godišnjak je na Županijskom sudu u Varaždinu krajem prosinca 2016. godine nepravomoćno osuđen. (ke)
VIŠE O SVEMU U DANAŠNJEM PODRAVSKOM LISTU

Naslovnica današnjeg Podravskog lista

FOTO: ILUSTRACIJA