BEZ MILOSTI Razvedena majka petero djece pospremljena u zatvor jer nije plaćala alimentaciju

Sud je zaključio "kako se radi o osuđenici mlađe životne dobi, koja bi za uzdržavanje djece mogla raditi i više poslova"


Autor: podravski.hr — 23.05.2018. / 16:52 Aktualno

Ilustracija / Osuđen je od lani u zatvoru

Razvedena majka petero malodobne djece s plaćom od 2500 kuna mjesečno završit će 11 mjeseci u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije. Prije dvije godine bila je osuđena uvjetno uz obvezu da namiri oko 80.000 kuna duga za uzdržavanje djece, ali to nije učinila pa joj je sud ovih dana opozvao uvjetnu presudu i odlučio je pospremiti u zatvor.
Snježana (43) iz okolice Varaždina nije se pojavila na ročištu na kojem se odlučivalo o opozivu uvjetne presude. Osuđenoj se nije mogao uručiti poziv niti na jednu poznatu adresu, a pozive joj je neuspješno pokušala uručiti i policija, navedeno je u sudskoj presudi. Kako je na sudu svjedočio njezin bivši suprug, Snježana je povremeno znala uplaćivati mjesečno po 800 ili 900 kuna, a onda s dužim stankama ništa.
– Moja bivša supruga s djecom uopće ne kontaktira, nije ih čula ni vidjela tri godine. Njezinu točnu adresu ne znam jer sam i prilikom razvoda braka s njom imao problema jer se često selila – ispričao je bivši muž.
Sud je zaključio “kako se radi o osuđenici mlađe životne dobi, koja bi za uzdržavanje svoje petero djece mogla raditi i više poslova, kako bi doprinosila mjesečno za uzdržavanje svoje djece”. Sudsko vijeće također smatra “da je svaki roditelj dužan uložiti pojačane napore oko pronalaženja posla ili drugih izvora prihoda iz kojih će uzdržavanje moći plaćati”.
S obzirom da je Snježani uvjetna presuda opozvana, policija će dobiti zadatak pronaći je i uputiti na izdržavanje zatvorske kazne. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA