Sud kaznio Općinu i načelnika s 240.000 kuna jer nisu htjeli ovršiti siromašne mještane!?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec kažnjen je s 40.000, a Općina 200.000 kuna jer nisu htjeli ovršiti svoje siromašne mještane zbog dugova za komunalije, piše portal eVaraždin, a radi se o presudi Visokog prekršajnog suda.

Općina Sračinec naplaćuje komunalnu naknadu, kao i sve jedinice, a prije nekoliko godina, općine su dobile zadatak naplate naknade za uređenje voda, za račun Hrvatskih voda.

Božidar Novoselec

“Iznos koji plaćaju kućanstva porastao je za 200%, a neka kućanstva socijalno ugroženih mještana to više nisu mogla plaćati. Radi se o mještanima Sračinca i Svibovca Podravskog.”, piše eVaraždin.

Općina im nije slala ovrhu pa im sad slijedi kazna zbog socijalne osjetljivosti.

“Čim smo vidjeli uplatnice koje smo kao Općina bili prisiljeni slati kućanstvima, bilo nam je jasno da će veliki broj uplatnica ostati neplaćen. Dobro poznajemo sva kućanstva u financijskim poteškoćama, znamo za mnogobrojne starce i starice koji žive sami i jedva smognu novca za hranu. Slanjem ovrha tim ljudima, njihov opstanak bio bi ugrožen.”, rekao je načelnik za portal eVaraždin.

“Prema tumačenju zakona, svim mještanima koji su bili dužni trebali smo poslati ovrhu. Mi to jednostavno nismo htjeli. Mogu samo reći da je presuda utemeljena na zakonu i pravu, ali ne i pravdi.”, dodao je.

Postupak je pokrenut, kaže nakon prijave oporbenog vijećnika. Prijavio je Općinu i načelnika da ne šalju ovrhe njegovim sumještanima.

FOTO Sračinec.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI