SUD MU NE VJERUJE ‘Premlatili su me šipkama k’o vola, ali nalazi mi ostali u autu koje sam prodao’

Nakon svega, osuđen je samo Michael koji mora platiti - 508 kuna


Autor: podravski.hr — 04.01.2018. / 12:09 Crna kronika

Ilustracija / Zbog prijetnje reagirala je i policija

Vatrogasna zabava u Cirkveni kod Križevaca završila je općom tučnjavom i pijanim naguravanjem koje je ovih dana dobilo epilog na Prekršajnom sudu koje je nasilnog Michaela (42) kaznilo zbog ozljeđivanja Zdenka (51), osobu zaduženu za red i mir na toj zabavi.
Kako je nepravomoćnom presudom ustanovio Prekršajni sud, Michael je šakom tako potegnuo nesretnog Zdenka da mu je izbio zub i rasjekao usnu. “I ne samo to”, svjedočio je Zdenko na sudu, “imao sam zbog toga dosta problema sa zubima jer mi je udarcem oštetio i novi gornji most koji sam dobio na teret zdravstvenog kao hrvatski ratni vojni invalid”.
Nakon svega, Michael mora platiti – 508 kuna kazne. Sud mu je to odmjerio imajući u vidu da je i ranije prekršajno kažnjavan zbog sličnih stvari, ali mu je kao olakotna okolnost uzeto to što se tijekom suđenja držao korektno. Na suđenju pak svatko od svjedoka i sudionika vatrogasne tučnjave imao je svoju verziju incidenta. Najzanimljivije je bilo svjedočenje Michaelova frenda Dejana, koji je priznao da su za šankom ispred vatrogasnog doma u Cirkveni bili prilično alkoholizirani.
– Razgovarali smo sa Zdenkom s kojim sam oduvijek u dobrim odnosima. U jednom trenutku Michael je otišao prema šanku naručiti piće, a Zdenko me odjednom nečim udario da sam pao na tlo kraj kamiona, pa je na mene navalilo više ljudi koji su me izudarali metalnim štangama tako da sam izgubio svijest. Zadnje što sam vidio je da je dotrčao Michael i samo odgurnuo Zdenka da me obrani. Imao sam rasjekotinu ispod oka, razbijenu glavu na potiljku, natučena rebra i još svašta – ispričao je Dejan.

Ilustracija / Vatrogasna skupština DVD-a Cirkvena

Na pitanje suca može li te teške ozljede potkrijepiti kakvim dokazima, Dejan je odgovorio da, na žalost, nema medicinsku dokumentaciju jer mu je ostala u automobilu koji je u međuvremenu prodao. Sud mu iz nekog razloga nije povjerovao.
Na tragu njegove priče bio je i osuđeni Michael koji je rekao kako je samo branio prijatelja Dejana te je zbog toga odgurnuo Zdenka.
– No, tada nas je napalo nekoliko muškaraca, padao sam i dizao se, ali sam im uspio umaknuti s druge strane kamiona. Jadni Dejan i dalje je ležao dok su ga ovi tukli. U sukob se umiješao i jedan muškarac kojeg znam po nadimku Đuro, porijeklom je Albanac, i bio je za šankom. Taj Đuro je uzeo pivsku bocu kojom me je napao. Potom su iz kombija uzeli metalne vodovodne cijevi te krenuli prema meni. Otrčao sa prema livadama, a oni su trčali za mnom i vikali da će me ubiti. Jedva sam se spasio – ispričao je Michael sucu.
Ozlijeđeni Zdenko pak tvrdi da je Dejan počeo s verbalnim dobacivanjem i u jednom času ga je primio za ruku kad je pokušao otići od njega jer je vidio da to ne može dobro završiti.
– Odgurnuo sam ga, ali bio je toliko pijan da je pao. Tad se prema meni zaletio Michael i svom snagom me udario šakom u usta. Nasrtao je na mene, a ja sam se branio uz pomoć još jedne osobe – naglasio je Zdenko.
I svjedok Tihomir Kučar potvrdio je kako je svojim očima vidio da je Michael Zdenka snažno udario šakom u glavu.
– Nakon toga su Michael i taj Dejan koji je bio s njim gurnuli i jednu žensku osobu koja je pala, a ta žena bila je članica nekog vatrogasnog društva koje se natjecalo tog dana. Potom su negdje otišli – zaključio je Tihomir.
Prekršajni sud odbacio je iskaze Michaela i Dejana kao nevjerodostojne te je povjerovao u svjedočenja ozlijeđenoga i drugih osoba koje su potvrdile udarac šakom u zube. Od svih sudionika, dakle, kažnjen je samo Michael, a može platiti dvije trećine kazne, odnosno 508 kuna, ako to učini najkasnije mjesec dana od pravomoćnosti presude. (rm)
FOTO: ARHIVA