Sud oslobodio Prigorca: “Još ti se muž nije ohladio u grobu, a već si našla j…a!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (43) iz jednog mjesta u okolici Križevaca neće odgovarati zbog grubog vrijeđanja sumještanke. Iz čista je mira 43-godišnjak 19. kolovoza 2016. godine oko 18.30 sati na poljskom putu ispred kuće vikao, galamio i vrijeđao sumještanku.

– Ti nemaš pravo tuda prolaziti sa svojim ljubavnikom, još ti se muž nije ohladio u grobu, a ti si si već našla j….a kurvo –  grubo je uvrijedio sumještanku koja ga je nakon toga prijavila policiji. No, ojađena žena nije dobila nikakvu pravnu zadovoljštinu.

Sumještanin koji ju je izvrijeđao zaradio je optužni prijedlog jer je vikom, galamom i vrijeđanjem na naročito drzak način narušavao javni red i mir. Nakon provedenog postupka sud je krajem studenog preklani donio presudu kojom je okrivljenika proglasio krivim i izrekao mu zakonom propisanu novčanu kaznu.

Protiv te se presude okrivljeni muškarac preko svojih odvjetnika žalio, a žalbu mu je Visoki prekršajni sud prihvatio kao osnovanu te ukinuo presudu, a predmet vratio na ponovno suđenje. Rješenje Visokog prekršajnog suda stiglo je u sudsku referadu 22. travnja ove godine. Uvidom u predmet križevački sudac Darko Laklija, kojem je pripao predmet u ponovljenom postupku, utvrdio je kako je od počinjenog prekršaja prošlo više od četiri godine te da je zbog toga nastupila apsolutna zastara za daljnje vođenje postupka.

Zbog toga je sudac Laklija protiv okrivljenog 43-godišnjaka odbio optužbu, a troškovi postupka past će na teret proračuna suda.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI