SUD JOJ SE SMILOVAO Mlada majka (24) sletjela s ceste i prevrtala se, a curica (3) nije bila u sjedalici

Kažnjena je s minimalnih 600 kuna


Autor: podravski.hr — 16.01.2018. / 10:51 Crna kronika

Ilustracija / Muškarac je preminuo nakon slijetanja

Minimalna novčana kazna dosuđena je mladoj vozačici (24) iz Koprivnice koja je zbog neoprezne vožnje sletjela s ceste i prevrtala su automobilu, a njezina kćerkica (3) nije bila u sjedalici niti vezana te je ozlijeđena.
Kako je navedeno u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, “ublažena novčana kazna izrečena je jer vozačica dotad nije bila kažnjavana, u prometnoj nesreći stradalo je njezino dijete te je na vozilu nastala materijalna šteta tako da ona sama ima najveći trošak oko popravka automobila”. Posebnih otegotnih okolnosti nije bilo.
Dosuđeno joj je 900 kuna kazne. Ako plati u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude, kazna joj se smanjuje na 600 kuna.
Prema policijskom priopćenju, nesreća se dogodila lani u kolovozu oko 19.30 sati. Mlada je majka upravljala vozilom iz Đelekovca prema Koprivnici. U jednom je trenutku zbog neoprezne vožnje desnim kotačima zahvatila bankinu, sletjela s ceste, a vozilo se više puta prevrtalo. Pravo je čudo da u toj nesreći nitko nije teže stradao.
Mlada majka nije se odazvala pozivu na sudsko ročište, već je u njezino ime tamo došao otac koji je imao punomoć da kćer zastupa u svim parnicama. Kaže kako je odmah došao na mjesto nesreće i potvrdio da unuka (3) nije bila u dječjoj sjedalici. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA