Sud utvrdio: Za nesreću je kriv jazavac

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prije dvije godine došlo je do nesreće na autocesti u kojoj je vozač Škode naletio na jazavca koji se našao na autocesti. Jazavac je uginuo, a na vozilu je zabilježena šteta, prenosi Jutarnji.

Prekršajni odjel Gračac Općinskog suda u Gospiću oslobodio je Hrvatske autoceste za spomenutu nesreću, budući da su upravo iz HC-a optuženi za propuste zbog kojih se životinja našla na cesti, budući da su oni odgovorni za održavanje prometnica.

Okrivljenici su se branili od optužbi tako što su tvrdili kako su taj dan bili u redovnoj ophodnji na točno propisani način, odnosno da nisu uočili nikakve nedostatke na prometnici ni na zaštitnoj ogradi, a na cesti nisu sreli jazavca ni ijednu drugu životinju, niti su dobili dojavu o životinji na cesti.

– Ostaje u potpunosti neutvrđeno kako je divlja životinja dospjela na zaštićeno i propisno ograđeno područje autoceste. Prilikom očevida nije utvrđeno mjesto gdje je divlja životinja ušla na autocestu – tvrde iz HAC-a, naglašavajući kako su ophodnja i popravci na autocesti organizirani svakodnevno.

Sutkinja koja je na kraju i donijela presudu zaključila je kako su okrivljenici doista postupili po pravilima struke i propisima, te da u zapisniku iz očevida nisu navedena nikakva oštećenja zaštitne ograde koja bi upućivala na prekršajnu odgovornost okrivljenika za nesreću.

Tako se izvodi zaključak kako je za nesreću kriv jazavac, za kojeg nije utvrđeno kako se tamo na kraju ipak našao.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI