Sudac Pavlović našem uredniku: Ne možete mi u tim hlačama u sudnicu!

Karlo Eisenbeisser: Zbog izlizanih traperica i gledanja na sat na ekranu mobitela sudac Krešimir Pavlović htio me izbaciti iz sudnice i kazniti s 20.000 kuna!


Autor: podravski.hr — 14.12.2012. / 16:46 Stil

KOPRIVNICA – Krešimir Pavlović, sudac koprivničkog Općinskog suda, jučer je našeg novinara i urednika Karla Eisenbeissera htio izbaciti iz sudnice i kazniti ga s 20.000 tisuća kuna. Razlog – prčkanje po mobitelu i neprikladna odjeća!
– Pratio sam raspravu koju je vodio sudac Pavlović. O njegovoj prometnoj nesreći pod utjecajem alkohola pisali smo i u prošlotjednom broju Malog Podravskog pa sam, poznavajući narav suca Pavlovića, očekivao napetost. No, neugodnost, diskriminaciju i poniženje koje sam proživio nisam mogao ni sanjati – ispričao je naš novinar.
Kaže da je na mobitelu, koji je bio stišan, samo pogledavao koliko je sati i upozorava da vrlo pedantno vodi bilješke s rasprave.
– Sjedio sam nepomično uz radijator u sudnici, a sudac Pavlović odjednom je prekinuo raspravu i zagrmio: ‘Stalno tipkate po mobitelu, izbacit ću vas iz sudnice i kazniti s 20.000 kuna. Mobitel drugi put predajte na porti, a ovako odjeveni u izlizane i poderane traperice više mi ne smijete dolaziti!’ Još više sam bio šokiran kad je zapisničarki počeo diktirati tu svoju odluku. Te traperice često nosim i već sam u njima pratio suđenje pa mi ništa nije bilo jasno. Ovakva poniženja u deset godina praćenja sudskih rasprava nisam doživio – ogorčen je Eisenbeisser, inače pomoćnik urednika Podravskog lista.
Za koprivnički Općinski sud takvo ponašanje suca Pavlovića uopće nije sporno, a novinaru nije bilo onemogućeno sudjelovanje na raspravi niti mu je izrečena kazna, već samo usmeno upozorenje.
– Uobičajeno je u sudskoj praksi da sudac upozori stranku, ili bilo koju drugu osobu koja sudjeluje na sudskoj raspravi, da neprimjerenom odjećom iskazuje nepoštovanje sudu te svojim ponašanjem, pa tako i korištenjem mobitela, ne smije ometati rad suda – priopćila je Marina Rengel, glasnogovornica Općinskog suda.
Sudac Krešimir Pavlović zbog zauzetosti predmetima nije bio dostupan za komentar cijelog slučaja.