Sudac Turudić oslobodio krivnje HDZ-ova načelnika koji je bio optužen za zloporabu položaja

Uskočka optužnica teretila je Derežića da je kao načelnik fiktivnom izgradnjom nadstrešnice u karauli Mekiš oštetio općinski proračun za 87.000 kuna


Autor: podravski.hr — 11.01.2019. / 14:00 Crna kronika

Ivan Derežić, bivši HDZ-ov načelnik Podravskih Sesveta

Županijski sud u Zagrebu jučer je oslobodio krivnje bivšeg HDZ-ovog načelnika općine Podravske Sesvete kod Đurđevca Ivana Derežića kojemu se sudilo zbog sumnje da je zlouporabio položaj i oštetio općinu za 87.000 kuna.

Sudac Ivan Turudić oslobodio je krivnje i suoptuženog poduzetnika Zvonka Pecikozića, bivšeg predsjednika Županijske obrtničke komore i vlasnika soboslikarsko–ličilačkog obrta ZID, te Božidara Slobodnjaka, bivšeg direktora posrnule đurđevačke građevinske tvrtke Segrad.

– To je bila samo objava prvostupanjske presude prema kojoj su optuženi oslobođeni krivnje. Sud je utvrdio kako nema dokaza da su počinili kazneno djelo za koje ih je USKOK optužnicom teretio. Pisani otpravak presude nismo dobili, no pretpostavljam da će USKOK uložiti žalbu na presudu – rekao nam je Krešimir Kraljic, branitelj prvooptuženog Derežića.

Uskočka optužnica teretila je Derežića da je kao načelnik fiktivnom izgradnjom nadstrešnice u karauli Mekiš oštetio općinski proračun za 87.000 kuna. Derežić je to, kako navodi optužnica, učinio na poticaj poduzetnika Pecikozića i Slobodnjaka. Teretili su se da su dogovorili fiktivnu izgradnju nadstrešnice karaule, a sve kako bi šef županijske Obrtničke komore prije posrtanja tvrtke Segrad naplatio svoja potraživanja od te đurđevačke građevinske tvrtke. No, Županijski sud jučer ih je oslobodio svih optužaba.

Ivan Derežić već je ‘grijao’ optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu. Preklani je oslobođen optužbe da je na poticaj poduzetnika Ignaca Škriljka iz Podravskih Sesveta i uz pomoć Josipa Tončića iz Pitomače bez stvarne potrebe i bez odluke Općinskog vijeća kupio lugarnicu Hrvatskih šuma, preplatio je i Škriljku donio nezakonitu korist od 110.000 kuna. I ta je uskočka optužnica protiv bivšeg HDZ-ova načelnika na koncu pala u vodu. (ke)

Sporna nadstrešnica karaule u Mekišu

FOTO: ARHIVA