Suđenje ‘otvorilo’ gradski problem: Nema nijednog parkirališta za kamione!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nedavna presuda Općinskog suda u Križevcima, kojom je vozač kamiona Stjepan (49) iz Križevaca opomenut na sudu zbog pogrešno parkiranog 17-metarskog teretnjaka za prijevoz vozila, otvorila je stvarno pitanje parkiranja teretnjaka u gradu podno Kalnika.

Od predviđenih 500 kuna kazne, presudom križevačke Stalne službe Općinskog suda, Stjepan mora platiti tek 100 kuna sudskih troškova. Kako se navodi u presudi, Stjepan je u poslijepodnevnim satima početkom srpnja 2019. godine u Ulici kralja Tomislava u Križevcima parkirao svoj 17 metara dugačak kamion renault čakovečkih oznaka na mjestu gdje je postavljenim prometnim znakom parkiranje bilo rezervirano samo za osobna vozila.

Policajci su izdali Stjepanu obavezni prekršajni nalog na koji je pravovremeno prigovorio. Na suđenju Stjepan nije osporio prekršaj, već je suca Darka Lakliju zamolio da ga što moguće blaže kazni. Naveo je kako mu je plaća opterećena plaćanjem troškova alimentacije, a uz to plaća kredit kojem je jamac zato što je korisnik kredita umro. Osim toga, živi kao podstanar. Na suđenju je okrivljeni Stjepan objasnio i zašto je parkirao kamion na mjestu na kojem ne bi smio i otvorio pitanje parkiranja teretnjaka u Križevcima.

– Na području cijelog grada Križevaca nema posebnog parkirališta namijenjenog za teretna vozila što predstavlja problem za sve koji se bave prijevozom tereta – kazao je okrivljeni Stjepan sucu Darku Lakliji, koji je Stjepnu izrekao opomenu te ukinuo novčanu kaznu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI