Sukob Grada i Mjesnog odbora: “Ne rade i ne pomažu u razvoju naše mjesto

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predsjedništvo Mjesnog odbora Gornji Dubovec nezadovoljno je radom gradske uprave Križevaca jer tvrde kako ih Grad zapostavlja te da su ulaganja i radovi u tom mjestu nedovoljni. Zbog toga su zatražili detaljan uvid u rad  i ulaganje novčanih sredstava grada Križevaca u mjesni odbor Gornji Dubovec otkako je na čelu grada gradonačelnik Rajn.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Stjepan Boroša

– Zaprimili smo odgovor Grada da se mogu očitovati samo za 2020.godinu, a za prethodne nemaju uvid u ulaganja, te nam je 15. ožujka stiglo rješenje u kojem piše da se produljuje rok za izdavanje informacija. Prije toga, 5. ožujka, došlo nam je rješenje u kojem stoji kako su održavani putni jarci, nasipavane makadamske ceste, malčirane zapuštene zelene površine, skidan pokos i kopane grabe. Od svega navedenog, Grad Križevci od prohodne ceste napravio je neprohodnu. Pet puta dolazili su malčirati malčerom za košnju trave te je gospodin koji je malčirao uneredio drveće kraj putnih jaraka, sve zatisnuo u grabu i tako ostavio – rekao nam je Stjepan Boroša u ime Mjesnog odbora.

Dalje su nam, nezadovoljni stanovnici Gornjeg Dubovca rekli kako je početkom prošle godine održan sastanak predsjedništva mjesnih odbora u gradu te je na sastanku dogovoreno da će se sanirati cesta koja povezuje dvije županije odnosno cesta Gornji Dubovec – Gornja Velika. Uz to je obećano da će se iskopati grabe te pomalčirati svi putni jarci uz cestu i sanirati sve što je potrebno.

– Nakon tjedan dana, došao je traktor s malčerom u Gornji Dubovec koji je namijenjen za malčiranje trave, samo što je bio nagibni. Gospodin kojeg je poslao Grad trgao je grane koje su visjele na cestu te ih odmah zatisnuo u grabu. Kad sam ga pitao tko ga je poslao, rekao je zamjenik Martinčević – ispričao je Stjepan te dodao da je malčirao pola sata, otišao i tako pet puta te da je time samo unakazio šumu i poslije se nije pojavio.

Što se pak tiče kopanja jaraka, u Mjesnom odboru tvrde kako je iskopano 300 metara i od tada ništa. Isto tako, kažu da su zvali u Grad da dođu pogledati što je i kako napravljeno, no da nisu dobili odgovor.

– Nakon što je iskopano 300 metara grabe, dovezli su tri kamiona kamena, istovarili na hrpu i tako je to ostalo. Od tog dana više se nitko nikad nije pojavio. Koliko je uloženo financija u Gornji  Dubovec ne možemo dobiti informaciju i to je jako sumnjiva stavka – rekao je Stjepan.

Na kraju su se iz mjesnog odbora požalili i kako je u Gornjem Dubovcu gradonačelnik bio samo jednom i kako je stanje vrlo loše. Kažu kako od svega navedenog i dogovorenog nije napravljeno ništa, te da je naneseno više štete te da voda prodire po cesti, grabe su pune granja i lišća.

Mario Rajn

– Otkako je gradonačelnik, gospodin Rajn bio je samo jednom ovdje kod nas na pet minuta kad je došao vidjeti školu koja je stradala u potresu. Nije ulagano ništa. Grabe su začepljene, voda ide po cesti, djeca, kada su išla iz škole, morala su ići u čizmama kako bi došli do kuće ili bi roditelji dolazili autima i traktorima po njih. Živice vise na cestu te su ceste neprohodne, ljudi se jedni drugima moraju micati na tuđa dvorišta ili u grabe kako bi se dva vozila mimoilazila i još hrpa problema koje nitko nije rješavao unazad četiri godine – rekao je Boroša te dodao kako od obećanog spajanja ceste nije napravljeno ništa.

O cijeloj situaciji i sami smo poslali upit u Grad gdje su nam odgovorili kako su tijekom 2020. godine odrađeni svi radovi koji stoje u rješenju koje je poslano u Gornji Dubovec te da je tijekom zime došlo do dodatnih problema koji će se riješiti kroz nekoliko tjedana, a uz to su rekli kako još uvijek nisu primili plan i program Mjesnog odbora Dubovec te da imaju problem u komunikaciji s navedenim odborom.

– Kao što piše u dopisu, prošle su godine održavani putni jarci, nasipavane makadamske ceste, skidan je pokos i malčirane zapuštene zelene površine. Moramo naglasiti da je nakon zimskih vremenskih uvjeta došlo do otvaranja rupa na cesta, zamuljivanja putnih jaraka i bujanja nove vegetacije pa je potrebno, kao i svake godine, ponoviti postupak što će Grad Križevci učiniti kroz nekoliko tjedana. Moramo naglasiti kako Grad Križevci ima određene probleme u komunikaciji s predsjednikom Mjesnog odbora Gornji Dubovec, te kako on ove godine još nije dostavio plan i program rada Mjesnog odbora Gornji Dubovec što pokazuje njegovu nezainteresiranost za poboljšanje života mještana Gornjeg Dubovca s obzirom na to da bi on, kao predsjednik Mjesnog odbora, trebao najbolje znati potrebe svojih mještana – stoji u odgovoru Grada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI