Sukob u Đurđevcu: Suprugu vukao za kosu, trudnu šogoricu mlatio po trbuhu

Muškarac (24) iz Đurđevca kazneno će na Općinskom sudu u Koprivnici odgovarati zbog napada na suprugu i trudnu šogoricu. Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud, 24-godišnjak je u kasnim večernjim satima 1. srpnja prošle godine ispred obiteljske kuće uhvatio suprugu za kosu, pljusnuo je i zaprijetio joj da će je ubiti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kada se u sukob umiješala njegova šogorica kako bi ga spriječila u daljnjem fizičkom maltretiranju, 24-godišnjak je odgurnuo u nju te ju je napao. Smotao je kosu oko svoje ruke, gurao joj glavu prema dolje te je šakom udario u stražnju stranu glave istovremeno je udarajući po desnoj ruci i nozi te je i njoj prijetio da će je ubiti. Nesretna je žena u napadu ozlijeđena. Zadobila je natučenja zatiljka glave te natučenja i krvne podljeve na stražnjoj strani nadlaktice, lakta i potkoljenice. Uhićeni muškarac prilikom prvog ispitivanja kod državnog odvjetnika negirao je krivnju.

– Kući sam došao oko 22 sata, ali nje nije bilo. Prije toga me na telefon zvala sedam puta i pisala mi poruke pogrdnim riječima kako joj je dosta toga i da će se razvesti, no na to nisam odgovarao. Nakon što sam se najeo, došla je na terasu s dvije vrećice i rekla mi da odlazi – započeo je svoju stranu priče okrivljeni nasilnik.

Dodao je kako je krenuo za njom, no kada je otvorio vrata kako bi uzeo kćer, iz auta je iskočila njegova šogorica i nije mu dala da uzme dijete.

– Mislim da je sve to bilo isplanirano. Počele su me odguravati od auta, a šogorica me ugrizla za prst i ogrebla noktima po desnoj ruci. Nakon toga je došla moja majka koja je čula da ni u jednoj sekundi nisam rekao da ću nekoga ubiti. Njezina sestra je uvijek dolazila i sve do sada nikada nije bilo problema. Svoju suprugu nisam uhvatio za torbu, već za termosicu, a to sam učinio jer sam krenuo po dijete, no termosica je pala jer se ona odupirala da uzmem dijete. Moj otac je rekao da će zvati policiju, no mislim da je njezina majka prije toga zvala policiju – rekao je okrivljeni muškarac. Naglasio je kako on nije udarao suprugu i šogoricu, niti ih vukao za kosu, već da su one njega udarale i da se branio.

– Šogoricu sam samo uhvatio za ruku kako bih se obranio i vidi se kako me je ugrizla za prst. Umiješala se i majka moje supruge koja mi je također branila da dođem do auta, a moju majku koja je došla smiriti situaciju moja supruga također je izvrijeđala. Što se tiče šogorice, nisam je udario, a da je trudna, saznao sam tek u policijskoj postaji – ispričao je tužiteljima 24-godišnji Đurđevčanin.

Tijekom ispitivanja kod istražne sutkinje, njegova supruga nije htjela svjedočiti protiv svog muža, a svoju stranu priče ispričala je napadnuta šogorica. Rekla je kako je s majkom dovezla sestru s djetetom kući, no nakon minute se vratila i rekla da ide natrag s njima.

– Nakon toga iz kuće je izašao sestrin suprug i bacio tanjur koji je završio negdje između parkiranih automobila. Našem autu je pristupila njegova majka koja je rekla da će joj snaha ostati u Đurđevcu. Tada je okrivljeni pošao za mojom sestrom, uhvatio ju je za kosu i udario. Svašta joj je govorio, nisam zapamtila točno što, ali sam zapamtila da je rekao da će joj se osvetiti. Umiješala sam se kada su on i njegova majka počeli tući moju sestru, no on me odgurnuo i počeo vući za kosu i udarati po rukama i trbuhu. Pitala sam ga kako može tući trudnicu jer je znao da sam trudna. I meni je prijetio da će me ubiti, a ja sam cijelo vrijeme bila sklupčana na tlu pored automobila i ne znam kako me moja majka uspjela izvući. Imala sam hematome po rukama i nogama i pukla mi je žilica na trbuhu, a što on tvrdi da sam ga izgrebla, to nije istina zato što imam tupe nokte, a ozljede koje tvrdi da ima, raspolažem podacima da ih je zadobio prije tri dana na Picokijadi. Čula sam kako se tamo potukao s bratićem – rekla je napadnuta šogorica.

Takvu priču potvrdila je i majka oštećenih žena koja je opisala sukob i prisjetila se detalja kako je vidjela ruku svog zeta u kojoj je bilo dosta kćerine kose koju je počupao.

– Taj je događaj bio vrlo kaotičan i ne mogu opisati točno svaki njegov pokret, no bila sam u šoku kada sam vidjela da se u sukob uključila njegova majka koja je moju trudnu kćer boksnula u trbuh – ispričala je majka napadnutih žena.

Dodala je kako su cijeli sukob vidjeli i susjedi, a to su neki i sami potvrdili kod državnog odvjetnika na ispitivanju. Jedna je susjeda rekla kako je čula galamu, zapomaganja i neartikulirano vrištanje. Izašla je van i vidjela susjedu kako trči po livadi k drugom susjedu, viče i zapomaže, a ubrzo je čula razbijanje stakla i njezinog muža kako je nešto razbio. Ona je pozvala policiju, odnosno 112 jer je, kako je naglasila, kao prosvjetni radnik smatrala da je njezina građanska dužnost to učiniti. No, ta susjeda, kao i njezin suprug, nisu vidjeli nikakav tjelesni kontakt pa o tome nisu mogli svjedočiti. Druga susjeda, koja je čula buku s ulice te je izašla na balkon, opisala je kako je vidjela kako je susjed napao susjedu i da mu je ona uzvratila na isti način. Vidjela je da je susjedina sestra pala na tlo, no da nije vidjela tko ju je udario.

– Bilo je previše osoba, ne mogu reći je li susjed, osim povlačenja za kosu, udario susjedu u određeni dio tijela. Ona je dotrčala pod moj balkon i tražila da zovem policiju, a to sam i učinila. Policija je stigla za 5-6 minuta. Sjećam se da je prijetio da će izudarati auto, no ne sjećam se da bi ikome prijetio smrću – kazala je mlađa susjeda koja je također opisala dramu koja se odvijala pred njezinom kućom.

Optužnicu koju je podignulo Općinsko državno odvjetništvo vijeće Općinskog suda u Koprivnici je potvrdilo, tako da će mladić uskoro morati na sud.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI