Sukobi blizu Koprivnice: ‘Ubili su moga Garoja da bi mogli dalje krasti! ‘

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Učestale krađe, ulazak u kuće, podrume, pa čak i premlaćivanje psa čuvara nasmrt. Nažalost, ovakvi su događaji gotovo pa svakodnevnica  mještana naselja Imbriovec nedaleko od Koprivnice. Jedan takav događaj zbio se prošlog ponedjeljka u večernjim satima, oko  21.30, kada je vlasnik kuće čuo čudne zvukove u svom dvorištu.

Priču iz Imbriovca donosi tiskano izdanje Podravskog lista.

– Moj sin izašao je van provjeriti što se događa, i tad je zatekao nekoliko  sumještana kako ulaze u podrum naše kuće. Viknuo je i potjerao ih van iz podruma i dvorišta – rekla je Cecilija Dudaš, majka vlasnika kuće koji je potjerao neželjene goste iz svog dvorišta.

Kako nam govori, oni su po podrumu vjerojatno tražili alkoholna pića kojima bi se kasnije osladili. No tu priča tek počinje. Kako nam je Cecilija ispričala, tada su počele provokacije.

– Čula sam kako viču mom sinu da izađe na ulicu ako se usudi. Tad je nastala vika i metež. Htjeli su da izađe na ulicu kako bi ga istukli – vidno uznemirena  ispričala nam je Cecilija Dudaš.

Nakon što su neželjeni gosti otišli, vlasnici kuće mislili su da je ovaj incident, jedan u nizu, gotov, ali je imao i svoj nastavak.

– Oni su se vratili i tada su potrgali rolete na prozoru. Bilo je to iz čiste obijesti. Vrlo mučan događaj. Nažalost, radilo se o pripadnicima romske manjine – rekla je Cecilija Dudaš.

Rolete su potrgane iz obijesti i provokacije

Kako nam govore mještani Imbriovca, imaju problema s nekolicinom mještana koji se ne ponašaju normalno i koji ne žele biti dio društva, a problemi su sve veći.

– Morali smo staviti kamere oko kuća jer su stvari nestajale, ali niti to baš ne pomaže – rekla nam je jedna od mještanki Imbriovca. 

Prije nekoliko tjedana došlo je do još jednog incidenta u kojem je stradala nedužna životinja. Radi se u psu Gari, koji je bio ljubimac, ali i pas čuvar u obitelji Dudaš.

– Vidjela sam da se Garo zavukao u šupu i nije htio izaći. Nosila sam mu tamo hranu i vodu. Nakon nekoliko dana Garo je začuo glas susjede koju je jako volio. Tada je izašao iz šupe kako bi je pozdravio, ali tada smo vidjeli da je Garo izubijan, da mu je izbijeno oko i da krvari. Sutradan je uginuo. Garo je bio dobar pas, ali i dobar čuvar, izgleda da mu je to presudilo – ogorčena je Cecilija, koja sumnja da je to nedjelo čin istih osoba.

Cecilija Dudaš uznemirena je zbog ponašanja dijela svojih sumještana

– Ne bojim se nikoga, ali mi je mučno. Želudac mi se izvrće zbog svega što se događa – zaključila je Cecilija Dudaš.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI