Sukobili se sin i majka, pljuvali se, ritali jedno drugo i nabijali!

Žestok sukob u kojem su glavni akteri bili sin i majka odvijao se u jednoj obiteljskoj kući krajem prošle godine u Križevcima. Kako navodi presuda Općinskog suda u Bjelovaru, kojem su oboje nakon policijske intervencije prijavljeni, sin se najprije okomio na svoju majku u prizemlju kuće.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kurvo, p**** ti materina, krepaj! Marš van iz kuće – grmio je na svoju majku razjareni sin. Zašto je bio tako ljut, u presudi nije navedeno, možemo samo pretpostavljati. Nakon pretrpljenog verbalnog napada, ni majka sinu nije ostala dužna.

– Drogeraš jedan, p**** ti materina, marš van iz kuće – galamila je i ona na sina te mu pljunula u lice.

Uzrokovalo je to neviđenu nasilnu reakciju sina. Zaletio se na majku i nogama ju je nekoliko puta udario u potkoljenicu njezine lijeve noge, a zatim je i on pljunuo joj u lice.

Dalje, kako se navodi u presudi, majka je, kako bi se obranila od daljnjeg fizičkog napada sina, s desne noge skinula papuču kojom je sina nekoliko puta izudarala po leđima i tjerala ga iz sobe vičući na njega pogrdno “marš van”. Sin je prilikom izlaska iz sobe snažno zalupio vratima uslijed čega je došlo do napuknuća stakla na prozoru i oštećenja kvake.

Nakon što je na poziv majke intervenirala policija, oboje su kategorički odbili ponuđenu im liječničku pomoć. Sin je uhićen i priveden u postaju te prekršajno prijavljen, a majka, koja je sudjelovala u sukobu vrlo aktivno, nije zadržana u postaji, ali je i sama prekršajno prijavljena.

Policijskom prijavom nedavno se bavio bjelovarski Općinski sud, mjesno nadležan za križevački dio Koprivničko-križevačke županije. Oboje su nakon provedenog postupka proglašeni krivima. Prijavljeni sin kažnjen je sa 6000 kuna. Kazna mu je zbog boravka iza rešetaka umanjena za 600 kuna, a ako u roku od 90 dana plati dvije trećine kazne (iznos od 3600 kuna), kazna će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Majka nije kažnjena novčano, ali je presuđena dosta strogo. Sudac ju je osudio na 10 dana zatvora, no kažnjena je uvjetno. U zatvor neće ako u roku od godine dana ne počini jedan ili više prekršaja za koje bi joj bila izrečena ista ili teža kazna od ove. Oboje osuđenih moraju platiti po 100 kuna troškova prekršajnog postupka.

Uredno pozvani na zakazanoj raspravi nisu se pojavili. Sud je nazvala ženska osoba koja se predstavila kao drugookrivljena majka i kazala kako se njezin sin nalazi u Nizozemskoj na njoj nepoznatoj adresi bez da je to ičime potkrijepila. Sudac je nakon toga raspravu proveo do kraja bez prisutnosti okrivljenika zato što su oboje propisno upozoreni na takav rasplet suđenja. Kao dokaz u postupku sudac je uzeo policijski zapisnik o ispitivanju osumnjičenika u kojem je detaljno opisan sukob s tim da je sin rekao kako ga je majka i njega udarila nogom u njegovo bedro. Na kraju, sud je odbio policijski zahtjev da se okrivljenima izrekne zabrana približavanja i uznemiravanja s obzirom na to da tijekom postupka sudac nije utvrdio okolnosti koje bi opravdale takvu mjeru. Drugim riječima, sin i majka više ne žive zajedno pa ne postoji potreba izricati bilo kakve mjere jer ne postoji mogućnost njihova daljnjeg sukobljavanja.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI