SUMNJIVA SMRT Žena pala i umrla u bolnici, policija pokrenula veliku istragu u potrazi za istinom

Žena stara 68 godina primljena je u bolnicu s teškim ozljedama glave, a nakon dvadesetak dana podlegla je ozljedama


Autor: podravski.hr — 14.03.2019. / 9:17 Crna kronika

Istražitelji su naročitu pažnju posvetili stubištu s kojeg je žena pala

Zbog smrtnog stradavanja 68-godišnje žene iz naselja Ferenčići kod Svetog Petra Čvrsteca policija je pokrenula opsežnu istragu kako bi otkrila radi li se o nesretnom slučaju ili kaznenom djelu.
Naši reporteri prošli tjedan svjedočili su višesatnoj pretrazi kuće, dvorišta i gospodarskih objekata na imanju na kojemu je nesretna žena živjela s 63-godišnjim suprugom i još jednom muškom osobom. Desetak kriminalista u pratnji svjedoka pretraživalo je cijelo područje, a sve je sličilo scenama iz popularnih kriminalističkih serija poput CSI-ja.
U razgovoru s mještanima i službenim izvorima doznali smo kako je sve počelo 2. veljače, kad je 68-godišnjakinja dovezena u koprivničku bolnicu s teškim ozljedama glave. Hospitalizirana je u vrlo ozbiljnom stanju, a kako su ozljede bile iznimno teške i opasne po život, iz bolnice su, prema službenom protokolu, nekoliko dana kasnije sve prijavili policiji.
U bolničkoj prijavi potvrđeno je kako je žena koju su hospitalizirali zadobila teške ozljede glave: puknuće lubanje i izljev krvi u mozak. Iz bolnice su policiju izvijestili kako im je prijavljeno da je nesretna žena pala na stepenicama obiteljske kuće. Već tada policajci su počeli s kriminalističkim istraživanjem, a situacija se dodatno zakomplicirala nakon što je nesretna žena u nedjelju, 24. veljače u bolnici preminula.
Policija o smrti tada obavještava Županijsko državno odvjetništvo koje odmah naređuje obdukciju tijela, dok policija počinje provoditi službeni očevid. Nakon obdukcije, 68-godišnjakinja je pokopana na mjesnom groblju u Čvrstecu.
Kako neslužbeno doznajemo, stariji bračni par je zbog teške materijalne situacije bio pod paskom Centra za socijalnu skrb. Susjedi su nam ispričali kako se prije otprilike tri godine k njima doselio 43-godišnji muškarac, navodno kako bi ih „dohranio“.
– Kod nas je bio inspektor i rekao nam da se, izgleda, tamo nešto dogodilo. Rekli smo mu da je u toj kući znalo biti gadno, da su se znali čuti povici i psovke te da je muškarac koji se doselio znao galamiti i vikati: Što se skrivate? – ispričali su nam u mjestu.
Navodno je i suprug nesretne žene, koji je nakon njezina stradavanja smješten u dom za starije osobe, dao službenu izjavu da ih je njihov „dohranitelj“ fizički zlostavljao. No, u ovome trenutku nema službene potvrde da je bilo tko osumnjičen za eventualno kazneno djelo povezano sa smrću žene. I službeni nalaz obdukcije, kako doznajemo, još nije stigao u ruke tužitelja.
Najviše pozornosti tijekom višesatne pretrage kojoj je svjedočila ekipa Podravskog lista kriminalisti su posvetili stepenicama s kojih se, prema svemu sudeći, dogodio fatalan pad. Pročešljali su svaki centimetar u potrazi za tragovima koji bi pomogli rasvijetliti što se točno dogodilo.
Nakon što je pretraga već poodmakla, u kuću u kojoj je živio stariji par došao je odvjetnik, ali nismo uspjeli doznati iz kojeg točnog razloga. Potom se pojavila i socijalna radnica. I to pokazuje da je policija poslu pristupila vrlo temeljito.
– Vezano na okolnosti smrti 68-godišnjakinje policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje. O svemu dosad provedenom dostavljeno je izvješće Županijskom državnom odvjetništvu – kratko nam je kazala Dijana Žagar iz koprivničke Policijske uprave. (hš, ke)
FOTO: NIKOLA WOLF