ŠUMSKI PJESNIK SA SJEKIROM Ivica Mudrinić: Pišem dirljive ljubavne pjesme, svakih šest godina jednu

Prolazio sam pored ulice, ugledao sam dvije curice, kako se same šeću i za mnom se okreću. Od nje dviju jedna mi veli, odakle si dečko mali


Autor: podravski.hr — 05.11.2017. / 7:06 Stil

Ivica Mudrinić (60) iz križevačkog naselja Carevdar u svom je kraju poznat po ljubavnim pjesmama koje piše.
Inače Slavonac rodom, u prigorski kraj doselio je prije više desetljeća, no kako kaže, duša mu je i dalje slavonska. Upravo stoga piše pjesme već 40 godina u kojima se prisjeća slavonskih snaša i ljubavi, ali i majčinih savjeta. No, ne žuri s pisanjem. Do sada ih je tijekom četiri desetljeća napisao šest.

– Ne ide to samo tako. Svaku riječ treba izvagati, čuti je kod izgovora i vidjeti kako ona teče, je li melodična. Bio sam već sa svojim pjesmama i na lokalnom radiju i ljudima se sviđa to što radim – kazao je Ivica Mudrinić kojeg smo zatekli u šumi iznad Velikih Sesveta.
Tamo se uputio k svojoj priji, svekrvi svoje kćeri kako bi joj odnio grožđe. Po putu se prisjetio nekoliko stihova.
– Prolazio sam pored ulice, ugledao sam dvije curice, kako se same šeću i za mnom se okreću. Od nje dviju jedna mi veli, odakle si dečko mali… – iz glave je izrecitirao dio svoje pjesme koju je posvetio susretu iz mladosti. Kako kaže, ljudi su poput prstiju ruke, ne postoje dva ista pa stoga dugo radi na svakoj pjesmi kako bi ulovio duh osobe kojoj je posvećena.
– Imao sam curu čiji su roditelji bili bogati, a ja sam bio siromah pa su bili protiv našeg braka i iz toga se rodila jedna od pjesama koje najviše volim recitirati – kazao je Ivica Mudrinić. (go)
FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF