SUPER BAKA Poludjela bih da, kao neki, sjedim, ništa ne radim i samo gledam TV

Kako kaže, rad je održava zdravom i vitalnom, a nije joj teško raditi i po najvećim vrućinama


Autor: podravski.hr — 25.06.2018. / 19:41 Aktualno

Hlebinska super baka radi i po hladnoći i sparini

Baka Terezija Tkalec (80) iz Hlebina prava je nemirna umirovljenica. Kako kaže, rad je održava zdravom i vitalnom, a nije joj teško raditi i po najvećim vrućinama. Susreli smo je u polju gdje je došla počupati korov sudan koji ometa normalni rast kukuruza.

– Sudan je baš tvrdokoran drač. Problem je što ne uništavaju svi sudan prskanjem ili čupanjem, pa se on proširi i na susjedne zemlje. No, meni nije problem okopati kukuruz i kasnije počupati drač koji ponovno naraste jer on zna nekad i prerasti kukuruz. Najgore je kad se rasipa sjeme pa ga onda iduće godine ima u izobilju – kazala je Terezija.

Kaže kako se poljoprivredom bave njezina djeca, a ona pomaže koliko može.

– Odlično se slažem s kćeri i njezinom obitelji pa im rado pomažem. Nekad smo više hodali na polje, imali smo krave, sve sam ja to održavala. I sad se trudim biti što aktivnija, iako sam prije nekoliko godina operirala srčani zalistak pa se moram paziti – kaže baka Terezija.

Još uvijek hrani svinje, kokoši, ima veliki povrtnjak, a bavi se i poslovima u kući.

– To me jako veseli i daje mi snagu. Posebno volim biti na vrtu gdje svakodnevno provodim nekoliko sati. Sad sam uzela 30 pilića koje hranim i posla nikad dosta. Ima ljudi koji ne žele raditi, godinama se samo drže u kući i cijeli dan gledaju televiziju i kukaju da su bolesni. Pa ja bih poludjela da nemam posla i neke zanimacije tijekom dana – zaključila je ova vitalna i vedra baka Terezija. (sm)

Snimio Dubravko Vutuc