Super vijest za roditelje: Dogradnja gimnazije omogućit će jednosmjensku nastavu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca na sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak dobila je pravo građenja bez naknade, što znači da su sređeni imovinsko-pravni odnosi i da se kreće s daljnjom realizacijom dogradnje škole.

Naime, gimnazija se nalazi na prostoru tri pravna subjekta: škole Ivan Seljanec, škole Ljudevit Modec i Grada Križevaca. Obje škole gimnaziji su donirale zemljište, a u petak je pravo građenja dao i Grad.

– Zadovoljni smo Odlukom jer možemo krenuti u daljnju realizaciju projekta koji će omogućiti veću kvalitetu nastave i vjerojatno omogućiti da nastavu organiziramo u jednoj smjeni, što je općenito cilj cijelog hrvatskog školstva i što je u nekim županijama već i napravljeno – rekao je ravnatelj gimnazije Ivan Peklić.

Projekt dogradnje gimnazija Ivana Zakmardije provodit će zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom koja financira gradnju tri nova kabineta i tri učionice, a vrijednost cijelog projekta je oko četiri milijuna kuna.

– Gradit će se tri kabineta i tri učionice te prostor za grijanje tih novih prostora i to učionice i kabineti za fiziku, kemiju i geografiju u ukupnoj veličini od nekih 400 metara kvadratnih. Trenutno nam je nedostatak prostora jedan od većih problema. Mi imamo 11 učionica, a 12 razreda, pa dok se još uzme podjela učenika na jezike koje slušaju i one koji idu ili na vjeronauk ili etiku, teško je sve organizirati, tako da će nam ovo biti velika pomoć – pojasnio je ravnatelj Peklić te dodao kako sada predstoji ishođenje svih dozvola i početak radova, a smatra kako će to biti kroz godinu dana.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI