Super vijesti: Rekordan upis djece u vrtić u podravskoj općini!

Kako doznajemo, u Molvama su srupili rekord u upisu djece u vrtić – za iduću godinu upisano je čak 83-oje djece.

-Pronatalitetna politika u Općini Molve pokazala je ove godine rezultate velikim brojem novorođene djece i još većim interesom za upisom djece u dječji vrtić zahvaljujući marljivom radu naših odgojitelja i suradnje Općine Molve u promicanju i provođenju pronatalitetne politike na svom području. Briga o najmlađima poticaj je mladim obiteljima za ostanak u našoj ruralnoj sredini. Uređenje Dječjeg vrtića i dječjih igrališta u svim naseljima Općine Molve tijekom ovih godina pokazao se kao izvanredan cilj i samo daljnji poticaj na još veći razvoj – navode iz Općine.

U Dječjem vrtiću Pčelica povećan je broj skupina sa tri na četiri vrtićke skupine, a novi rezultati su, navode, pokazatelj i poticaj na otvaranje još jedne skupine kako bi svoj djeci omogućili kvalitetan boravak u vrtiću.

-Krenuli smo u različite projekte sa svrhom povećanja kapaciteta vrtića, kao i njegove modernizacije te povećanja standarda boravka djece u vrtiću. Općina Molve prijavila je projekt Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prema mjeri 7.4.1. s ciljem uređenja i kompletne modernizacije kuhinje i sanitarnog čvora vrtića kao i njegove nadogradnje za povećanje kapaciteta. Zajedno sa uređenjem okoliša Dječjeg vrtića naručena su i nova didaktička pomagala. Do kraja projekta nadogradnje „Pčelice“ ukoliko će biti potrebno, Općina Molve osigurat će smještaj djece u prostorijama Općinske knjižnice – ističu u Općini.

FOTO Molve hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI