Suradnja grada i fakulteta: Troje najboljih studenata dobit će godišnje stipendije

Danas je u križevačkom poduzetničkom centru održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno kako će Grad Križevci osigurati tri stipendije za tri najbolja studenta PITUP-a (Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) koji studiraju na dislociranom studiju FOI-a Varaždin koji se nalazi u Križevcima. Ova odluka rezultat je odlične suradnje Grada i navedenog fakulteta kao i tehnološke tvrtke Speck iz Križevaca koja u svojoj tvrtki zapošljava puno kadra koji se obrazuje upravo na FOI-u.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Jelena Velić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Ređep te vlasnik i direktor poduzeća SPECK Tomislav Tenodi.

– Grad Križevci će ove godine izaći u susret i dati zalog suradnji na način da ćemo osigurati tri stipendije za studente PITUP-a, koji ima određene promjene od jeseni, no i dalje ćemo ulagati sav napor i podršku da dislocirani studij FOI-a opstane – rekao je između ostalog gradonačelnik Rajn, a na kraju rekao i kako će visina stipendija ovisiti o programu te da ona još nije točno utvrđena, no radit će se o iznosu od oko 25 tisuća kuna.

Gradonačelnik Mario Rajn

Dekanica FOI-a Nina Begičević Ređep zahvalila se na potpori i suradnji gradu  te naglasila potrebu za ovakvim stručnim kadrom. Također je istaknula kako će od jeseni studij biti revidiran i to u suradnji s Speckom i ostalim poslodavcima kako bi studenti stekli praktična znanja i bili spremni na rad odmah nakon fakulteta.

– Voljela bih osvijestiti naše potencijalne studente koliko tržište rada vapi za takvim kadrom. Zapošljivost naših studenata je izuzetno visoka, a prema zadnjim podacima naši studenti nalaze posao na zadnjoj godini studija ili u periodu od tri mjeseca nakon završetka. Prosječene plaće su nadprosječne što govori u prilog da naši potencijalni studenti izaberu studij u Križevcima – rekla je dekanica i dodala kako će revizija studija ići u dva smjera i to prema razvoju aplikacija i informatičke podrške poslovanju.

Dekanica Nina Begičević Ređep

Tomislav Tenodi, vlasnik Speca, tehnološke tvrtke koja radi start-upove za europsko i američko tržište te je u konstantnom rastu iznimno je zadovoljan nastavkom suradnje Grada i FOI-a.  

– Kadar koji zapošljavamo je izuzetno tražen i dobro plaćen u Hrvatskoj i za njim postoji potreba. Mi trenutno imamo pet otvorenih pozicija, a 20 posto naših zaposlenih dolazi iz FOI-a, kadar koji dolazi od tamo je od izuzetne bitnosti – rekao je Tenodi te dodao kako tvrtka SPECK s FOI-em provodi i zajedničku akademiju na kojoj studenti mogu steći dodatna znanja iz HTML, CSS, JavaScript i Reaca, a tijekom koje studenti rade uz pomoć razvojnog inženjera iz Specka što je iznimno dobro prihvaćeno.

Direktor i vlasnik Specka Tomislav Tenodi

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI