“Suradnja s Gradom je korektna, no Lukomom nisam zadovoljan!”

Mjesni odbor u Selniku ima novo-staro vodstvo od ovogodišnjih lokalnih izbora kada je predsjedničku funkciju Tihomira Horvata naslijedio Krešimir Horvat iz stranke Reformista koji je tu funkciju obnašao i u mandatu prije Tihomira Horvata. Lista čiji je nositelj bio novi predsjednik Horvat pobijedila je uvjerljivo te osigurala četiri od pet mogućih mjesta u mjesnom odboru, a zašto se ponovno odlučio kandidirati na to mjesto, kakvo je stanje u Selniku i što Mjesni odbor ima u planu u narednom razdoblju ispričao nam je u razgovoru za naš list.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Mene inače muči kada se ništa ne radi, a smatram kako se u zadnje vrijeme u našem selu nije puno toga radilo i događalo i to je nekako glavni motiv moje ponovne kandidature na mjesto predsjednika Mjesnog odbora. Mogu reći da me dočekalo slično stanje u selu kakvo sam ostavio u posljednjem mandatu. Nije bilo ulaganja u komunalnu djelatnost, a ono što smo sredili još tada, dakle okoliš oko stadiona u smislu ograda, uredili crkvu, groblje i slično, nije se dalje dograđivalo – rekao nam je Krešimir Horvat.

Rekao je kako Mjesni odbor prije svega ima u planu organizaciju radnih akcija i iskorištavanje budžeta u najbolje moguće svrhe kako bi selo izgledalo i funkcioniralo na čim većoj razini. Naglašava kako mjesni odbor ne može raditi neke veće zahvate zbog malog budžeta, ali i kako će on kao predsjednik imati ulogu da upozorava i potiče rješavanje problema kod odgovornih službi.

– Mi kao Mjesni odbor možemo organizirati radne akcije, što smo i sada napravili na mjesnom groblju, te smo pronašli sponzore koji su nam dali šljunak i geotekstil za uređenje staza pa smo uz pomoć naših sumještana i udruga uredili jedan dio. U suradnji s udrugom žena sada smo kupili 40 japanskih šljiva koje ćemo posaditi čim vegetacija dozvoli i čim ćemo znati što će se sve prekopavati zbog radova na plinovodu, a onda i aglomeraciji. Uz to, kupili smo i 150 tuja za mjesno groblje koje ćemo posaditi kao živu ogradu. Nabavili smo nove jarbole i zastave kod nogometnog igrališta što je isto velik izdatak za naš budžet, a u planu je u suradnji s DVD-om i Gradom napraviti i centralno grijanje u društvenom domu. Uspjeli smo odvojiti i njima nešto za nova odijela kao i nogometnom klubu za njihov centar u kojem treniraju naša djeca – nabrojio je predsjednik Horvat.

Novi-stari predsjednik Mjesnog odbora naglasio je korektnu suradnju s gradskom upravom, no kaže kako ga muči brzina izvođenja akcija, a dosta pritužbi prima i na rad Lukoma.

– Nisam previše zadovoljan radom Lukoma. Dobivaju naknadu svake godine koja iznosi previše da bi bila samo za održavanje i smatram da bi trebali raditi više. Problem je i komunikacija s Varkomom i sve traje predugo. Možda to i nije u ingerenciji Grada Ludbrega, ali mi se nemamo kome drugome obratiti i oni to trebaju dalje pogurati da čim prije dođe na red. Primjerice, imamo zapuštenu privatnu parcelu preko puta igrališta. Neka se tamo naplati kazna vlasniku pa će ili počistiti ili prodati Gradu pa se to može riješiti i napraviti nekoliko parkirnih mjesta ili iskoristiti površina na najbolji način. Ako Varkom nešto ne rješava kao što je bio slučaj s jednim šahtom koji radi probleme, neka Lukom riješi problem i fakturira račun, a ne da sve stoji i čeka – rekao je Horvat.

Na kraju treba spomenuti kako se trenutno u Selniku izvode radovi na plinovodu i to kroz glavnu ulicu, dok bi sporedne trebale doći na red tijekom iduće godine, a do kraja godine bit će poznati i rezultati natječaja na koji je prijavljen projekt obnove prostorija kod nogometnog kluba i izgradnja sportske dvoranice, što bi bio velik i vrijedan projekt za ovo malo mjesto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI