Susjeda završila u zatvoru jer je na balkonu stana u više navrata spaljivala papir i drugo smeće

Kad smo ušli u stan, Nataliju smo zatekli zatvorenu u kupaonici, namjerno nam nije htjela otvoriti, a stan je bio pun dima od paleži s balkona - rekao je varaždinski vatrogasac


Autor: podravski.hr — 27.01.2019. / 13:58 Crna kronika

Ilustracija / Vatrogasci su često intervenirali u tom kvartu

Natalija (42) završila je 15 dana u zatvoru jer je u stanu u prizemlju u više navrata u keramičkoj posudi palila papir i ostatke drvenog namještaja. Prijavili su je susjedi iz stambene zgrade kojima je prekipjelo takvo ponašanje.

Prema presudi, Natalija je lani u studenom u četiri navrata palila vatru na svojem balkonu u prizemlju zgrade u Varaždinu i sva četiri puta vatru su morali gasiti vatrogasci koje je pozvao susjed s prvog kata. Natalija je nakon četvrtog slučaja bila i u uhićena. Vatrogasci su posvjedočili kako je jednom palila papir, drugi put papir i nekakve drvene letve, a treći i četvrti put svakakvo smeće. Susjed Zdravko koji živi kat iznad opisao je dramu koja se odvijala.

– Vatra i dim sukljali su sve do moga stana na prvom katu, to je bilo strašno. Osim toga, pet metara od njezina balkona je dječji vrtić koji je u nekoliko navrata bio pun dima. U zgradi su plinske instalacije, svi smo se bojali najgoreg – bio je šokiran susjed Zdravko s prvoga kata.

Natalija je pak relativizirala ono što je činila, ali to joj nije previše pomoglo.

– Nikakvo smeće, palila sam samo papir, i to uglavnom reklamne letke u velikoj keramičkoj posudi. Na balkonu imam plavi tepih koji uopće nije oštećen, o kakvoj onda opasnosti susjedi govore – branila se Natalija.

Susjeda Zdravka optužila je da joj je zbog svega prijetio smrću, a policija nakon njezine prijave, kaže, ništa nije poduzela.

Jedan od vatrogasaca naveo je kako su prilikom intervencije morali nasilno ući u stan kroz balkonska vrata jer je stan bio pun dima pa su bojali da se stanarki nije nešto dogodilo. Ona pak nije odgovarala na pozive njih i policije.

– Kad smo ušli u stan, Nataliju smo zatekli zatvorenu u kupaonici, namjerno nam nije htjela otvoriti, a stan je bio pun dima od paleži s balkona – rekao je varaždinski vatrogasac.

Provedeno je i psihijatrijsko vještačenje u kojem je zaključeno kako je Natalija psihički potpuno zdrava i svjesna svih svojih postupaka. Inače, Natalija je dotad živjela u jednom selu u okolici u Varaždina, a nakon što se rastavila od muža i ostala bez posla, došla je živjeti u Varaždin.

Prekršajni sud u Varaždinu ovih ju je dana kaznio s oko 3100 kuna, ali kako je tijekom istrage lani u studenom provela 15 dana u zatvoru, ne mora platiti baš ništa. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA