SUSJEDA, KAJ IMA Političari i stranke uhljebljuju svoje kadrove bez imalo srama, a HNS je tu poseban maher

Čehokov današnji gradski vijećnik kao živozidaš izvikivao je parolu 'grad baroka bez Čehoka'


Autor: podravski.hr — 17.02.2018. / 11:38 Aktualno

Denis Mladenović i Ivan Čehok

Tko se sjeća Alana Košića? Bivšeg varaždinskog dožupana u vrijeme stolovanja Predraga Štromara, danas ministra graditeljstva i prostornog uređenja. U to mu je vrijeme dožupan bio i Alen Kišić, pa su svi mislili da je riječ o nekakvim lapsusima calami ili lingue i da je riječ o istom čovjeku, jer je bilo previše groteskno, da bi bilo istinito. Ipak, bila je istina.
Dok se većina Varaždinaca Kišića sjeća, a bio je donedavno i gradski vijećnik, mnogi se pitaju je li Košić doista postojao. Ni u vrijeme mandata nije se za njega znalo. Ništa. Nikakvih rezultata. Kao da nije ni bio županova desna (ili lijeva) ruka. Tko zna dal’ itko pamti da li je igdje išta rekao i ako jest, što je rekao. Bio je živahan samo u vrijeme kampanja, a i to samo na način da je izdaleka pozdravljao novinare.
Oni koje pamćenje donekle ipak služi, sjetit će se da je uvijek bio uz stranku, HNS. Kao pravi marinac, slijedio je geslo „Semper fidelis“ (Uvijek vjeran).
– Stranka te prati, imamo velike planove s tobom – rekao bi onaj političar iz TV serije „Lud, zbunjen, normalan“, a na Košićevom primjeru to se itekako vidi.
Što god da je učinio za stranku, makar to običan puk ne vidi, naveliko mu se isplatilo. Prvo je bio tajnik stranke na županijskoj razini, pa tajnik Regionalnog saveza, pa zamjenik župana, a sad, eto, nakon što je varaždinski HNS na lokalnim izborima pomeo njihov nekad voljeni vođa Radimir Čačić, svi su se negdje uhljebili, pa su tako i svom stranačkom marincu Košiću našli mjesto. I to ni manje ni više nego u Podzemnom skladištu plina Okoli. Gdje će obavljati pravne, kadrovske i opće poslove. Iako je stručni pristupnik ekonomije. No, nema to veze. Valjda je kao zamjenik župana zadužen za gospodarstvo naučio sve i o plinu i o pravu. O kadroviranju, pak, ne treba posebno pričati. HNS je u tome maher.

Da mu se lutanje s Čehokom isplati, govori i to što je ovih dana zaposlen kao stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Čovjek je ipak sportski trener, pa makar je zaposlen bez javnog natječaja

A maher je i Denis Mladenović. Eto, dečko koji je igrao nogomet, sudjelovao u reality šou Hrvatski idol, organizirao prosvjede protiv Vlade Jadranke Kosor, koji je čak nekoliko dana bio predsjednik Živog zida Varaždin te koji je ispred varaždinske Gradske vijećnice uzvikivao: „Grad baroka bez Čehoka!“, danas je gradski vijećnik. U to je Vijeće ušao upravo s Čehokove liste. Danas, valjda, hoće, gradom prožetim barokom lutat’ s Čehokom.
Čovjek se, očito, predomislio. Jer, kako bi ono rekao Petar Preradović – od svih stvari na tom svijetu, stalna samo mijena jest. Da mu se lutanje s Čehokom isplati, govori i to što je ovih dana zaposlen kao stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Čovjek je ipak sportski trener, pa makar je zaposlen bez javnog natječaja. Što će Zajednici natječaj, jer je stručni suradnik „radno mjesto koje je definirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i nije bilo potrebe za raspisivanjem natječaja“. Bilo je nužno zaposliti ga, jer je „već godinama povećana potreba za stručnim kadrom u Zajednici“. Kao da diplomiranih kineziologa svih tih godina nema na burzama.
No, valjda se njega čekalo da dobije diplomu u ruke. Jer, ako već kadroviraju, onda bolje da je čovjek školovan. Da ne bi ispali k’o HNS. Iako su tu negdje. Čehok se trudi braniti zapošljavanje svoga vijećnika, pa kaže da Mladenović nije zaposlen odlukom Grada. Kao da gradska Zajednica sportskih udruga nije pod paskom Grada, nego, recimo Varaždinke u stečaju. I još veli da je „zapravo prednost to što je Mladenović vijećnik na njegovoj listi“ te kako mu je „potpuno logično da se na takva mjesta zapošljavaju gradski vijećnici“. Bravo, gradonačelniče.
Vaša Varaždinka: Mihaela Zagoršćak
FOTO: Youtube screenshot