SUSJEDA, KAJ IMA Varteksove radnice nisu dobile čokoladu za Dan žena, ali zato jesu – novoga gazdu

Bakić je već neko vrijeme u Varteksovoj vlasničkoj strukturi


Autor: podravski.hr — 10.03.2018. / 10:35 Aktualno

Šuška se da će bivši policajac uskoro na čelo varaždinskih Parkova

I tak, Dan žena je iza nas. Karanfili i ruže venu, a čokolade koje je Uprava Boxmarka darovala svojim radnicama već su odavno u kanalizaciji. Da ne bi ispalo da muški iz Uprave nisu mislili na njih na taj, kao, ženski dan. Tijekom osmosatnog grbljenja nad šivaćim mašinama, ta čokolada radnicama je bila kao kec na desetku. Ako već ne može drukčije, bar da im čokolada potakne hormon sreće.
Čokolada je možda i podsjetnik da radnici u toj firmi imaju najveće plaće u svojoj branši. No, za mašinama još uvijek sjedi 80 posto žena. Kao i u susjednom Varteksu. Ipak, tamo nisu dobile čokoladu. Ali su dobile novog vlasnika. Ne Britance, kako se to najavljivalo, jer su oni iz nekog misterioznog razloga odustali od dokapitalizacije (ili je sve to bila samo priča za javnost), već Nenada Bakića, osnivača portala Moj posao. Bakić je već neko vrijeme u Varteksovoj vlasničkoj strukturi, no sada je povećao svoj vlasnički udio. Koliko, još se ne zna točno, no možda je on taj koji će Varteks uspjeti izvući iz milijunskih dugova. Pa da i Varteksu napokon počnu cvjetati ruže. A onda i radnice možda dobiju čokoladu.
A kad smo već kod žena, jedna je ovih dana sjela i na čelo Nadzornog odbora Parkova. Ne Darinka Hajduk Vučić, kako se pričalo, iako je i ona ušla u Nadzorni odbor, već Ljiljana Uskoković, bivša sutkinja varaždinskog Županijskog suda, a danas odvjetnica. Njen je zamjenik Vlado Sevšek, aktualni gradski vijećnik i također odvjetnik. I bivši odvjetnik gradonačelnika Ivana Čehoka. Više ga ne brani na sudu, ali će sada braniti interese Parkova. Za čijeg se direktora uskoro očekuje natječaj. Natječaja još nema, no već se uvelike priča da će na to mjesto doći Alen Runac, hadezeovac i predsjednik Županijske skupštine. I šef gradske Zajednice sportskih udruga. U kojoj je nedavno zaposlen Čehokov gradski vijećnik Denis Mladenović.
Ruka ruku mije, pa je onda logično da se i za Runca nešto nađe. Ovaj umirovljeni policajac s magisterijem iz ekonomije 23 je godine radio kao samostalni inspektor na poslovima „izrade, organizacije i provođenja plana i programa stručnog obrazovanja policijskih službenika“. Ima i vlastitu firmu, no u HDZ-u su ga očito pripremali za Parkove, jer čovjek, navodno, već ima plan i program razvoja tog gradskog komunalca. Ako je radio na planu i programu stručnog obrazovanja policajca, naravno da bez problema može napraviti plan i program jedne gradske firme koja se bavi hortikulturom i ukopima. Dođe li hadezeovac na čelo Parkova, ta će stranka lijepo profitirati. Ako me sje… Parkove, Runca HDZ očito vidi na čelu Grada ili Županije. Na proteklim su ga izborima kandidirali za župana kada je malo kome bio poznat, a uspije li im sad ova priča s Parkovima, na idućim bi izborima mogli poentirati.
Vaša Varaždinka: Mihaela Zagoršćak
FOTO: ARHIVA