SUSJEDA, KAJ IMA Župan Čačić kupuje šator za 230.000 kuna. Neka, trebat će nam za prosvjede

Građani bi na Špancirfestu, kako je pokazala anketa, slušali Rozgu, Pejakovića i Zečića


Autor: podravski.hr — 25.03.2018. / 9:33 Aktualno

Jelena Rozga mogla bi na Špancir (Foto: Facebook)

Varaždinska županija svojedobno je dobar dio proračunskog novca trošila za proslavu svoga dana. Colonia i Jacques Houdek tih su vremena valjda bili najčešći gosti u Varaždinu. Il’ su bili najjeftiniji, il’ su Varaždinci stvarno voljeli njihovu glazbu, tko će ga znati. Bitno je da se proračunski novac troši.
Kao što se troši i danas. Na sve i svašta. Pa tako i na šator od 40 metara i 600 kvadrata. I „težak“ više od 230.000 kuna. Županija kaže da će šator na raspolaganje „prvenstveno dati operativnim snagama civilne zaštite, Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije, a uz to i za različite manifestacije koje povremeno organiziraju dobrovoljna vatrogasna društva, kao i sama Županija“.
Eto, i to smo dočekali. Kad se vidi što se događa u okruženju, i Varaždin valjda treba biti spreman za poplave, požare i slične teške katastrofe u kojima ljudi ostaju bez krova nad glavom. U takvim je slučajevima bolje imati šator, nego nemati. Zlu ne trebalo. I da ne bismo opet plaćali razne Houdeke i Colonije, Dan županije također bi se mogao slaviti pod šatorom. U centru grada. Uz zvuke vatrogasne limene glazbe. Sve se lijepo spoji – Dan županije i vatrogasna zabava. Što ćeš bolje? A budući da su varaždinski HDZ-ovci svi redom za Istanbulsku konvenciju, taj bi šator također mogao poslužiti za prosvjede njihovih neistomišljenika, Ilčićevih sljedbenika. Jedan šator – više namjena. Pun pogodak.
A više namjena imala je dosad i vojarna u Optujskoj. Tko zna što sve dosad u nju Grad nije smjestio. Svih ovih godina nije bilo te udruge koja tamo nije našla svoje mjesto, kao ni toga u što se sve ta vojarna trebala pretvoriti. No, ako se varaždinske Pume vraćaju kući, kako to najavljuje saborski zastupnik Anđelko Stričak, onda je logično da se vrate u vojarnu. Vojarna vojsci, tako to valjda ide. Kad se Pume vrate kući, ne bi bilo čudno da neki dobronamjernik pokrene akciju za premještanje dvadesetak tona teške kamene pume, spomenika toj legendarnoj brigadi, u krug vojarne. Jer, vjerojatno joj, prema nekima, više neće biti mjesto u Parku sedme gardijske brigade Hrvatske vojske. Sto ljudi, sto ćudi. Nikad svi zadovoljni. Znaju to i organizatori Špancirfesta, koji su na sto muka. Jer bi, eto, u gradu koji se voli dičiti svojom urbanošću i kulturom, građani na Špancirfestu, kako je pokazala anketa, slušali Rozgu, Pejakovića i Zečića. Pa, ako je Thompson bio u Areni, što ne bi Rozga, Pejaković ili Zečić zaorili Starim gradom? Ili gdje već.
Zadovoljni nisu bili ni članovi varaždinskog Vijeća V. mjesnog odbora. Pa su smijenili svoga predsjednika, esdepeovca Miroslava Markovića. Tvrde, u njegovom se mandatu nije ništa radilo. Malo sutra, reći će u SDP-u i nabrojati što se sve napravilo. Po njima, HDZ, koji sada ima predsjednika, želi destabilizirati rad „aktivnog i vrlo uzornog mjesnog odbora“. I tako je smjena u malom mjesnom odboru dovela do velikih prepucavanja. Kako to već obično i bude. Kao da je to najvažnija stvar u jednom malom gradu, koji je proglašen jednim od najnesigurnijih u Hrvatskoj. To nikoga još nije zabrinulo.
Vaša Varaždinka: Mihaela Zagoršćak
Foto: FACEBOOK (Jelena Rozga)