Susjedi: Ne pamtimo kad je vlasnik očistio svoju parcelu, svake godine ista priča

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici ulica Bukovačka i sveti Vid u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec već duže upozoravaju na zapušteno imanje na ulazu u Bukovačku ulicu. Vlasnik imanja, kažu oni, uopće ne vodi brigu o svojoj parceli, a kako odavno nije obavljena košnja i čišćenje tog terena, postao je pravo ruglo.

– Ne pamtimo kad je vlasnik tog imanja očistio svoju parcelu. Svake godine ponavlja se ista priča i nedaleko od naših kuća i vrtova imamo zapušteno imanje koje nas bode u oči – kaže Mladen Nemec.

Mladen Nemec

Vlasnik, dodaje Nemec, ni ne dolazi na svoje imanje pa stanovnici nemaju priliku skrenuti mu pozornost da bolje vodi brigu o svojoj parceli.

-Nije nam jasno zašto je uopće kupio tu parcelu kad ne vodi brigu o njoj. Mi smo slučaj prijavili komunalnom redaru, ali još uvijek je ta parcela pravo ruglo. Sad ispada da je taj vlasnik “iznad” komunalnog redara kad je parcela i dalje zapuštena – kaže Mladen Nemec.

Ako već nema vremena da sam održava parcelu, dodaje Nemec, može nekoga platiti da to učini umjesto njega.

– Dosta nam je toga da se svake godine s tom parcelom ponavlja ista priča. Nadamo se da naša prijava komunalnom redaru ipak nije bila uzaludna – zaključio je Mladen Nemec.

U gradskoj upravi ističu kako je komunalni redar zaprimio prijavu za  tu zapuštenu parcelu te postupio prema odluci o komunalnom redu.

-Vlasniku nekretnine izdano je rješenje temeljem kojeg je naloženo čišćenje. Ako u propisanom razdoblju vlasnik ne očisti nekretninu, čišćenje će se obaviti po trećoj osobi, a na račun vlasnika te ga u tom slučaju očekuje i novčana kazna – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI