Susjedima došao pred kuću i vikao da će ih zapaliti. Odmah strpan u zatvor na mjesec dana

Kako su priopćili, koprivnički su tužitelji ispitali muškarca kojeg su policijski službenici uhitili zbog kaznenog dijela prijetnje


Autor: podravski.hr — 10.01.2019. / 19:25 Crna kronika

Ilustracija / Policajci su jučer uhitili 15 osoba

Muškarac (57) iz Kunovec Brega nedaleko od Koprivnice odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu danas je završio na mjesec dana istražnog zatvora zbog grubih prijetnji koje je u ponedjeljak izrekao susjedima.

Kako su priopćili, koprivnički su tužitelji ispitali muškarca kojeg su policijski službenici uhitili zbog kaznenog dijela prijetnje. Osumnjičeni je muškarac susjedima – muškarcu starom 56 godina i njegovoj 47-godišnjoj supruzi – kojima sudskom zabranom nije smio uopće prilaziti, prijetio da će ih zapaliti. Uplašeni nasilnim prijetnjama, supružnici su sve prijavili policiji čiji su službenici susjeda uhitili.

“Postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak 7. siječnja 2019. u Kunovec Bregu, iako su bile na snazi mjere opreza kojima mu je bilo zabranjeno približavati se oštećenima 56-godišnjaku i 47-godišnjakinji i uspostavljati kontakt s njima, došao pred njihovu kuću i vikao da će ih oboje zapaliti”, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

Dodali su kako je “sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti”.

(ke)