Susjedska svađa na sudu: ‘Uzeli su moje i napravili sebi dvorište!’

Nesvakidašnji problem oko dijela zemljišta ima Tomo Žulović iz Đurđica, naselja u sastavu grada Križevaca, koji nam se javio jer tvrdi kako su mu susjedi uzeli dio građevinskog zemljišta, ogradili ga te napravili nogostup i dvorište do svoje kuće.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Radi se o dijelu zemljišta koje su oni uzeli još 2017. godine i napravili dvorište i ogradu i jednostavno su to prisvojili. Ja sam tada bio u bolnici jer sam imao mišju groznicu i nisam to ništa znao, a sada sam vidio na papirima da su uzeli dio mojeg pa smo oko svega završili i na sudu – ispričao nam je Tomo.

Rekao je i kako su se susjedi doselili ovdje iz Švicarske te da u kući živi samo susjeda nakon smrti muža, a sve je izgradio susjed koji radi kod nje. Tomo tvrdi kako je taj dio zemljišta u njegovu vlasništvu već generacijama kao i vinograd koji se nalazi pokraj.

Tomo Žulović

– Generacijama se to nasljeđuje, tu pokraj imam vinograd i moj je taj jedan dio dvorišta koji mi je otet. Kad su to radili, nitko me ništa nije pitao i ne želim da oni to meni otkupe, nego svoj dio želim natrag jer bih htio imati nekakvu vikend-kućicu, a i ako bih nekad to prodavao, želim imati svoj dio. Trenutno je sve na sudu, bila je mjernica, ali je rekla da to treba 60 dana da se sve pregleda. Oni su to jednostavno prekopali i složili vrata te sve zaključali – rekao je Tomo.

Kako trenutno u spornoj kući sama živi Silvija Pečnjak koja ne priča hrvatski te je gluhonijema pa komunicira znakovnim jezikom, njezinu stranu priče ispričala nam je Nadica Katalenić, susjeda koja sa suprugom Mladenom Silviji pomaže oko svega te je vrlo dobro upoznata s cijelim procesom, a njezin muž je i radio sporni dio dvorišta za koji Tomo tvrdi da je njegov. 

– Znam dobro cijelu situaciju jer suprug i ja pomažemo Silviji budući da ona ne govori hrvatski i teško se sporazumijeva. Ona je zemljište naslijedila od svoje svekrve Katarine koja je u vlasništvu svega bila 50 godina, no kad je ona to kupovala, nije se prenosila zemlja i to je tako ostalo u vlasništvu nekog Tominog. Na sudu je unuka te žene potvrdila da je baka zemlju prodala Katarini i da je to u njihovu vlasništvu. Sve je u postupku i čekamo rješenje, ali imamo papir da je to prodano i u Silvijinu vlasništvu – ispričala je Nadica.

Dodala je i kako je Tomo sve pokrenuo sada kada je Silvija ostala sama iako je to napravljeno prije nekoliko godina i kako je i na sudu bilo rečeno da se pokušaju dogovoriti, no nije bilo razumijevanja.

– Kako mi tu dugo živimo, znamo se dugo i s njim i na sudu smo htjeli sve riješiti, no on nije htio. Sada je to sve došlo i do novina, a mislim da je nepotrebno. Silviji je nedavno umro i muž te je ona ostala sama i zato joj i mi dosta toga pomažemo i razgovaramo s njom. Znamo da i on isto teško živi, ali ne znam zašto sada traži nešto što nije njegovo. Nadam se da će se sve na sudu ubrzo razjasniti da završimo s tim – rekla je na kraju Silvija.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI