Susjedu automobilom prepriječio put pa ga izvukao iz vozila i pretukao. Kaže: ‘Pao mi je mrak na oči…’

Prošao sam pored Pavine kuće i vidio ga kako nešto maše i gestikulira. Na ulazu u grad prestigao me i prepriječio mi put - ispričao je napadnuti Božo


Autor: podravski.hr — 04.07.2018. / 8:47 Crna kronika

Ilustracija/Fizičkom obračunu kumovao je alkohol

Nesvakidašnji sukob dogodio se nadomak Đurđevca. Pavo (46) iz Severovaca oko podneva je napravio pravi rusvaj na cesti na ulasku u taj grad, i to nakon što je pored njegove kuće automobilom prošao Božo, sumještanin s kojim otprije nije dobar.
Vidio je Božo kako mu Pavo nešto gestikulira, a nedugo kasnije prestigao ga je automobilom i prepriječio mu put. Pavo je zatim otvorio vrata Božinog automobila, vikao mu, psovao sve po spisku te ga nekoliko puta udario šakom po glavi. Zatim je Boži navukao jaknu preko glave, vjerojatno kako mu ovaj ne bi mogao uzvratiti, sjeo u svoj automobil i udaljio se. Pretučen i ponižen Božo je pozvao je policiju.
Đurđevački su policajci nedugo kasnije pronašli Pavu i prekršajno ga prijavili, a policijskom prijavom nedavno se bavila koprivnička prekršajna sutkinja Đurđica Kenđelić. Pavo je na suđenju priznao prekršaj. Sutkinji je opisao i ranije nesuglasice koje je imao s Božom.
– Jednostavno sam puknuo. Pao mi je mrak na oči – ispričao je sutkinji okrivljenik Pavo.
Sutkinja je na ročištu ispitala i Božu.
– Prošao sam pored Pavine kuće i vidio ga kako nešto maše i gestikulira prema meni. Na ulazu u Đurđevac me prestigao autom i prepriječio mi put. Otvorio je vrata i udarao me šakom – rekao je sutkinji i priznao kako je s Pavom otprije imao nesuglasica.
Policajci su odmah nakon napada Pavi zabranili približavanje i uspostavljanje kontakata s Božom, a sutkinja mu je produljila izrečene mjere opreza kojih se Pavo mora pridržavati, inače će imati dodatnih problema s policijom i sudom.
Sutkinja je Pavu proglasila krivim i iako je “počinio teži prekršaj i svojim ponašanjem nadišao norme civiliziranog ponašanja”, cijeneći njegovo materijalno i životno stanje te dosadašnju nekažnjavanost, kaznila ga ublaženom kaznom od 600 kuna. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA