ŠUŠKA SE Ostavka Ramljaka: koliko ima istine u špekulacijama da Mršić dolazi na čelo Agrokora

Esdepeov utjecajni kadar mnoge je svoje stranačke kolege šokirao odlukom da prihvati Ramljakov poziv i dođe u Agrokor


Autor: podravski.hr — 21.02.2018. / 9:53 Aktualno

Zvonimir Mršić posebni je savjetnik za Agrokorov biznis hrane (Foto: Cropix)

Bivši šef Podravke Zvonimir Mršić na čelu Agrokora? Ta se špekulacija već tjednima provlači u koprivničkim poslovnim i političkim krugovima, ali do jučer ona je bila samo to – špekulacija.
No, sinoć je priča opet snažno podgrijana neopozivom ostavkom Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koji je, suočen s javnim pritiscima zbog enormne zarade njegove bivše tvrtke na konzultantskim uslugama, odlučio napustiti vruću fotelju.
– Jeste možda i vi već čuli da je Mrle taj – sinoć su nas kolege iz zagrebačkih redakcija obasipale porukama i pozivima.
Nismo im bili od velike pomoći. Zvonimir Mršić pak o svemu šuti. Na sms poruku je li on doista novi Vladin izvanredni povjerenik nije se oglasio. Nešto se očito kuha, ali koliko je to ozbiljno, teško je reći. Zasad je i dalje samo na razini špekulacije.
Bivši čelnik Podravke prihvatio je poziv Ramljakova tima te je postao povjerenikov glavni savjetnik za biznis hrane u Agrokoru: Zvijedu, Ledo, Jamnicu, Pik. Prije toga, on je figurirao kao vrlo ozbiljan kandidat za šefa Agrokora u trenutku dok je cijeli proces vodila ruska Sberbanka s konzultantom Antoniom Alvarezom.
Nakon što je Vlada progurala zakon kojim je Agrokor postao sistemski važna tvrtka pod patronatom države, Alvarez se povukao, a Rusi izgurani. Sberbanka je čak izgurana iz vjerovničkog vijeća, a njihove tražbine teške više od milijardu eura osporene.
Esdepeov utjecajni kadar Mršić mnoge je svoje stranačke kolege tada šokirao odlukom da prihvati Ramljakov poziv i dođe u Agrokor. Neki su to doživjeli i političkom izdajom. Hoće li Mršić još jednom iznenaditi stranačko vodstvo na Iblerovu trgu? Znat ćemo uskoro. (rm)
FOTO: CROPIX