Susret župana: Razgovarali o autobusnom prijevozu i obrazovanju

Danas su u posjeti Koprivničko-križevačkoj županiji u upravnoj zgradi u posjet stigli župan Virovitičko-podravske županije Ivan Andrović sa svojom delegacijom.

Oni su s županom Darkom Korenom i suradnicima oržali sastanak na kojem su glavne teme bile linijski prijevoz i obrazovanje.

Naime, Koprivničko-križevačka županija spremna je za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i  Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te je župan Koren naglasio spremnost Županije da iskustva o temi koju je i inicirao kao potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, podijeli s Virovitičko-podravskom županijom. 

Pojasnio je kako je napravljena kompletna analiza autobusnih linija na našem prostoru (kojih je ukupno 75), kao i izračun raspoloživosti sredstava. Također je naglasio kako smo jedna od županija koja najviše izdvaja za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, što je dodatna prednost u kreiranju modela javnog prijevoza.

Izračuni su pokazali da je na godišnjoj razini potrebno  22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Županija u svom proračunu ima osiguranih 5,5 milijuna kuna, a 16,5 milijuna će osigurati Ministarstvo.

U nastavku sastanka gostima su predstavljeni najvažniji projekti koje Županija provodi u sektoru obrazovanja, s naglaskom na izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijski Centar kompetentnosti, naglasivši kako se trenutno ulaže oko 160 milijuna kuna.

U planu je i novi investicijski ciklus za koji se priprema projektno-tehnička dokumentacija, a uključuje rekonstrukciju, odnosno energetsku obnovu sedam škola s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave, što je i jedan od ciljeva obrazovne reforme na državnoj razini.

Župani su također razmijenili iskustva i primjere dobre prakse u pogledu korištenja europskih sredstava namijenjenih obnovi kulturne baštine, a naglašena je i dobra suradnja po pitanju prometne infrastrukture.

Foto: kckzz.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI