SUSTAV NIJE DOBAR Malo jača kiša i Koprivnica opet pliva, ovaj put nastradali u brdskom naselju

U petak navečer pred kućom Miroslava Maljaka okupili se susjedi čekajući Komingovu ophodnju


Autor: podravski.hr — 15.09.2018. / 16:31 Aktualno

Voda ne prolazi, nego izbija kroz šaht / Nikola Wolf

Pao je malo jači pljusak i Vinogradarska ulica na Vinici ponovno je plivala. U petak navečer pred kućom Miroslava Maljaka okupili se susjedi čekajući Komingovu ophodnju da joj još jednom pokažu kako sustav za odvodnju ne funkcionira.

– Kako i bi kad su prije tri godine, za obnove, u našoj ulici postavili cijevi promjera 30 centimetara, a one se spajaju na cijevi promjera 20 centimetara. Voda ne prolazi, nego izbija kroz šaht pred mojom kućom – žali se Miroslav.

Prije pet godina, veli voda mu je poplavila podrum i stolarsku radionicu te oštetila osam strojeva. Nakon toga duž ograde sam je postavio tri reda vreća.

Mještani su se okupili i ovog petka

– Pogoršalo se nakon što su postavili kanalizaciju. Kumimo i molimo da se problem riješi, ali od toga nikakve koristi – veli ogorčeni Viničanin.

Njegova susjeda Đurđica Pek veli kako se oni od naviranja vode brane tako što su si iskopali kanal prema starom zdencu.

– Ali kad voda krene, to je katastrofa – reći će Đurđica.

No, čini se da će se mještani toga dijela Vinogradarske ulice još neko vrijeme morati samo nositi s posljedicama pljuskova. Njihov problem trebao bi se riješiti u sklopu projekta Aglomeracije Koprivnica, koji bi u realizaciju trebao krenuti nagodinu. (hš)

FOTO: Nikola Wolf