Sutkinja mu se smilovala: Šakom udario šogora – ogovarao ga je po selu

Šogorski su odnosi u većini slučajeva nerazdvojna i lijepa prijateljstva, no da nekad i nije tako, pokazao je nedavni okršaj dvojice šogora u Srednjim Mostima, rubnom mjestu Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Općinski sud u Bjelovaru proglasio je krivim 39-godišnjeg muškarca iz Novigrada Podravskog koji je u Srednjim Mostima verbalno i tjelesno napao svojeg šogora.

Zbilo se to 17. srpnja prošle godine, a povod svemu bilo je navodno ogovaranje muškarca iz Srednjih Mosti svog šogora iz Novigrada Podravskog. Prema presudi, 39-godišnjak je oko 18.00 sati ispred obiteljske kuće najprije verbalno napao svog šogora. Rekao mu je “ostavi mene i moju familiju na miru i prestani me ogovarati po selu”. Nakon toga je šogora udario šakom u glavu tako da je on zateturao te pao na tlo i zadnji dio traktora koji se nalazio u neposrednoj blizini njega.

Napad je prijavljen policiji, a prekršajnom prijavom protiv 39-godišnjaka nedavno se bavio bjelovarski Općinski sud, njegova Stalna služba u Pakracu. Okrivljeni 39-godišnjak proglašen je krivim te mora platiti 500 kuna novčane kazne, a ako plati dvije trećine, 333 kuna, kazna će mu biti plaćena u cijelosti.

Oslobođen je plaćanja troškova prekršajnog postupka, a kaznu mora platiti u roku od mjesec dana. Na sudu je 39-godišnjak priznao krivnju i rekao kako mu je žao što je udario šogora, što je uz dosadašnju nekažnjavanost, vjerojatno sutkinja pakračkog suda vrednovala prilikom odabira tako niske kazne. Osim toga, prilikom odabira sankcije sutkinja je uzela u obzir i činjenicu da je okrivljeni bio izazvan te da je otac više djece s povremenim primanjima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI