SUTKINJA PRESUDILA: Dr. Smiljka Behin i dr. Goran Bojanić nisu krivi za smrt Aneline bebe

Teza o krivnji koprivničkih ginekologa u optužnici temeljila se na uvjerenju da se dijete moglo spasiti da su liječnici ranije napravili carski rez


Autor: podravski.hr — 27.12.2012. / 15:42 Crna kronika

KOPRIVNICA – Poznati koprivnički ginekolozi dr. Smiljka Behin i dr. Goran Bojanić ipak nisu skrivili smrt nerođenog sina Anele Zvonar-Šuvajić prije dvije godine, kada su je porađali. Tako u suštini glasi nepravomoćna presuda općinske sutkinje Vesne Piškorec-Kuzmić.
Prema obrazloženju sutkinje, u presudi je prevagnulo upravo svjedočenje sudsko-medicinskih vještaka, koji su izjavili kako je porod rađen prema pravilima struke.
– Radi se o eminentnim stručnjacima i nalazima i Sud je donio odluku upravo neposrednim saslušanjem u raspravi – objasnila je svoju odluku sutkinja Vesna Piškorec-Kuzmić.

 
BEHINNepravomoćno oslobođeni krivnje, ginekolozi dr. Bojanić i dr. Behin nisu željeli komentirati nastalu situaciju. Anela Zvonar-Šuvajić ishod presude čula je prvo od nas.
– Ne znam što bih vam rekla… U šoku sam – kratko je prozborila Anela.
Teza o krivnji koprivničkih ginekologa u optužnici temeljila se na uvjerenju da se dijete moglo spasiti da su liječnici ranije napravili carski rez. S obzirom da su vještaci posvjedočili kako nisu postojale ‘apsolutne indikacije’, za razliku od ‘relativnih’ za carski rez, odnosno da je sve napravljeno po pravilima struke, liječnici su oslobođeni krivnje. Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na nepravomoćnu odluku Suda.
Izvještava: GORAN OBRAN