Sutra počinje proslava sv. Marka Križevčanina – procesije nema!

U gradskoj upravi održan je sastanak Organizacijskog odbora proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina. Predstavnike Policijske postaje Križevci, Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca, Komunalnog poduzeća Križevci, Turističke zajednice grada Križevaca i župnika župe sv. Ane Stjepana Sovičeka pozdravio je na početku sastanka pročelnik Sandro Novosel, nakon čega je župnik Soviček predstavio ovogodišnji program.

– Program počinje sutra 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će duhovne sadržaje i misna slavlja od kojih ističemo 7. rujna kao centralni događaj, svetkovinu sv. Marka Križevčanina u sklopu koje će misno slavlje na Strossmayerovu trgu od 11 sati predvoditi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Program obilježavanja bit će prilagođen epidemiološkoj situaciji, procesija neće biti održana, a svi članovi Organizacijskog odbora apeliraju na građane koji će prisustvovati svečanom misnom slavlju da se pridržavaju epidemioloških mjera, prvenstveno držanja razmaka – poručuju iz Grada, a cijeli program može se pronaći na web-stranicama Grada Križevaca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI