Sutra počinje škola: Čak 80 posto roditelja poslat će dijete na nastavu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U vrtiće i niža razredna odjeljenja od danas ponovno možete slati svoju djecu bez obzira na to ima li ih tko čuvati ili ne, i ono što je roditeljima najvažnije – ne moraju potpisivati nikakvu izjavu o preuzimanju odgovornosti.

Epidemiolozi su „relaksirali“ svoje upute i preporuke i omogućili da se razredi i skupine ponovno formiraju, gotovo kao u  vrijeme prije epidemije. Prema anketi provedenoj na području naše županije, roditelji su potvrdili u visokom postotku, od 80 posto, da će djecu slati u škole.

Neki od novih propisa i uvjeta prema kojima škole i vrtići trebaju organizirati rad su: poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 metra što znači da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika, a ako ih je više mora se raditi u dvije grupe. Također, roditelji ne potpisuju izjave o odgovornosti i mogu slati djecu u školu bez obzira na njihov radni status.

Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu a odgojitelj/nastavnik svakodnevno provjerava. Naravno, radi se o preporukama.

Djeca sad mogu samostalno dolaziti u školu ili u organiziranom prijevozu, mogu se i naknadno uključiti u formirane nastavne grupe, u razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, ali tjelesni i dalje samo vani. Do daljnjeg su zabranjeni svi organizirani posjeti vrtića i škola, primjerice kazališnim predstavama…

Dodajmo i kako je situacija u obrtima za čuvanje djece nešto drukčija s obzirom da je mjerodavno drugo ministarstvo koje još uvijek nije odlučilo što i kako. No, u razgovoru s nekim vlasnicima doznajemo kako bi i oni ovaj tjedan trebali otvoriti svoja vrata svima.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI