Sutra počinje škola: Čak 80 posto roditelja poslat će dijete na nastavu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U vrtiće i niža razredna odjeljenja od danas ponovno možete slati svoju djecu bez obzira na to ima li ih tko čuvati ili ne, i ono što je roditeljima najvažnije – ne moraju potpisivati nikakvu izjavu o preuzimanju odgovornosti.

Epidemiolozi su „relaksirali“ svoje upute i preporuke i omogućili da se razredi i skupine ponovno formiraju, gotovo kao u  vrijeme prije epidemije. Prema anketi provedenoj na području naše županije, roditelji su potvrdili u visokom postotku, od 80 posto, da će djecu slati u škole.

Neki od novih propisa i uvjeta prema kojima škole i vrtići trebaju organizirati rad su: poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 metra što znači da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika, a ako ih je više mora se raditi u dvije grupe. Također, roditelji ne potpisuju izjave o odgovornosti i mogu slati djecu u školu bez obzira na njihov radni status.

Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu a odgojitelj/nastavnik svakodnevno provjerava. Naravno, radi se o preporukama.

Djeca sad mogu samostalno dolaziti u školu ili u organiziranom prijevozu, mogu se i naknadno uključiti u formirane nastavne grupe, u razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, ali tjelesni i dalje samo vani. Do daljnjeg su zabranjeni svi organizirani posjeti vrtića i škola, primjerice kazališnim predstavama…

Dodajmo i kako je situacija u obrtima za čuvanje djece nešto drukčija s obzirom da je mjerodavno drugo ministarstvo koje još uvijek nije odlučilo što i kako. No, u razgovoru s nekim vlasnicima doznajemo kako bi i oni ovaj tjedan trebali otvoriti svoja vrata svima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI