Sutra prva radna sjednica Vijeća, na klupama rebalans i promjena imena sportske dvorane

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Koprivnice, prvoj radnoj u novom sazivu, vijećnici će na klupama, između ostalog, imati i prijedloge rebalansa ovogodišnjeg proračuna te analizu lanjske financijske godine gradske blagajne. Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegov tim predložit će Vijeću dizanje proračuna za ovu godinu na 255 milijuna kuna s planiranih 243.

Inače, lanjski proračun Grada Koprivnice, unatoč dva lockdowna, bio je gotovo rekordan i to za gotovo 50 posto veći nego godinu ranije. U 2020. kroz gradsku blagajnu prošlo je 281 milijun kuna, a u 2019. primjerice 193 milijuna kuna. Kad se gledaju svi proračunski korisnici koji sudjeluju u zajedničkoj riznici, onda je ukupni proračun lani iznosio 335 milijuna kuna.

U gradskoj upravi mogu biti zadovoljni lanjskim proračunskim prihodima koji su bili tek 4,7 posto ispod planiranog, a u blagajnu je ušlo 196 milijuna kuna. Također, mnogi sektori u gospodarstvu nisu radili pa je unatoč tome prihod od poreza i prireza na dohodak bio u padu tek 1,6 posto i iznosio je 60,9 milijuna.

Vijećnici bi na sutrašnjoj sjednici trebali potvrditi i promjenu naziva sportske dvorane Gimnazije u Sportsku dvoranu Josip Samaržija Bepo, po našem legendarnom rukometnom treneru koji ima u Koprivnici i tradicionalni rukometni turnir. Ova odluka dolazi prigodno uoči našeg domaćinstva Eura u rukometu za kadete koje će se održavati sredinom kolovoza.

Na sjednici Vijeća predviđeno je 28 točaka dnevnog reda. Osim navedenog, raspravljat će se i glasati i o poslovnom izvješću Komunalca za lanjsku godinu, te o izvješćima ostalih gradskih ustanova poput Crvenog križa, Vatrogasne zajednice, Zajednice sportskih udruga te tehničke kulture.

Naslovna fotografija: Sportska dvorana gimnazije zvat će se Sportska dvorana „Josip Samaržija Bepo“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI