Sutra veliko otvorenje u Ivancu: “Sigurno ćemo prodati sve što napravimo!”

Dijana Mikšić i Jelena Kovač Đuran iz Koprivničkog Ivanca odlučile su otvoriti obrt za proizvodnju domaće tjestenine. U potrazi za poslom Ivančanke su došle na ideju da pokrenu vlastiti biznis jer su uočile da je tržište željno domaće tjestenine. Nakon početne ideje Jelena je izradila poslovni plan i kroz program samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osigurale su početni kapital za ulaganje u vlastiti obrt.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Na Dijaninu imanju uredile su mali proizvodni pogon, a u nabavu potrebne opreme uložile su 150.000 kuna.

– Od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobile smo potporu od 200.000 kuna, dok nam je Županija dodijelila 30.000, čime smo zatvorile financijsku konstrukciju za pokretanje obrta. U subotu (sutra) ćemo i službeno otvoriti naš obrt – kaže Jelena Kovač Đuran.

Većinu tjestenine proizvodit će od dulum brašna, a kako će njihovi proizvodi biti isključivo domaći, bez bilo kakvih dodatnih primjesa, uvjerene su da će se vrlo brzo izboriti za svoje mjesto na tržištu te da će obrt poslovati na željeni način.

– Svoju tjesteninu prodavat ćemo na tržnicama u Koprivnici i Rijeci, a dogovorile smo i suradnju s jednim restoranom. Sigurne smo da ćemo bez problema prodati sve što proizvedemo. U ponudi ćemo imati i tjesteninu od bučina brašna, a imat ćemo i mlince. Jedva čekamo da i službeno krenemo s radom jer se već nakon naše najave da krećemo u proizvodnju javio interes za tjesteninu koju ćemo imati u ponudi – kaže Dijana Mikšić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI