Suvalj Jakšiću: Vi kao prvi čovjek grada niste znali za toliki dug Komunalca?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivica Suvalj i Miljenko Flajs iz Mreže nezavisnih lista održali su konferenciju za medije kako bi postavili nekoliko pitanja gradskoj vlasti, odnosno gradonačelniku Jakšiću, u vezi prodaje ostatka udjela u plinskom biznisu te o tome kamo je utrošen ili kamo je nestao 51 milijun kuna od prodaje prvotnih 75 posto plinskog biznisa.

– Podsjećamo da građanima još uvijek nije nitko objasnio kako je ‘preko noći’ u Komunalcu nastao dug od 16 milijuna kuna, koji je pokriven novcem od prodaje plinskog biznisa RWE-u za 51 milijun kuna. Članovi nadzornog odbora nisu znali za taj dug, a njima i cijeloj javnosti prezentirano je da je poslovanje Komunalca uredno i u plusu. Isto tako, Grad je bio dužan 15 milijuna kuna prema Komunalcu, a gradonačelnik je, prema zapisniku, znao samo za pet dok se preostali dug nalazio po nečijim ladicama i spisima. Radi se o ogromnom iznosu kojim se može izgraditi jedan gradski vrtić ili školska sportska dvorana – kazao je gradski vijećnik Mreže Ivica Suvalj.

Uputio je i četiri pitanja na koja želi odgovor gradonačelnika naglasivši da ih pita kao vijećnik izabran od građana, a ne kao privatna osoba.

– Kako je moguće da kao koprivnički gradonačelnik niste znali za toliki dug u Komunalcu koji je nastajao i dok ste bili zamjenik gradonačelnice zadužen za gospodarstvo, zbog čega je nastao i tko je odgovoran za prikrivanje istine o financijama? Kako je moguće da niste znali za točan dug Grada prema Komunalcu, a radi se o 15 milijuna kuna? Što ste kao gradonačelnik u međuvremenu učinili kako biste otkrili krivce i sankcionirali ih? Je li ijedno financijski izvješće koje je dana gradskim vijećnicima na usvajanje u proteklih nekoliko godina bilo točno i istinito? – kazao je Suvalj te kazao kako takvo poslovanje na kraju plaćaju građani kojima raste cijena usluga.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI