Sužen nogostup kod tržnice: “Bojimo se jer je bilo naleta na pješake”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nogostup u odvojku Ulice Đure Basaričeka u Đurđevcu prema gradskoj tržnici pješacima stvara velike probleme. Pješačka je staza uz zgradu Obrtničkog doma sužena pa su stariji građani, kao i majke koje svoje mališane voze u kolicima, prisiljeni hodati po cesti. Sigurnost pješaka posebno je ugrožena četvrtkom kad je zbog „pijačnog dana“ promet tim dijelom Basaričekove „pojačan“.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nije nam jasno zašto se prilikom izgradnje nogostupa išlo na suženje staze kad je bilo dovoljno prostora da širina bude normalna. Sve do prije pet mjeseci na tom suženom dijelu nogostupa bio je postavljen i prometni znak pa nikako nismo mogli koristiti nogostup – kaže Ana Fucak, nezadovoljna mještanka.

Svakog četvrtka, dodaje ona, zbog suženog nogostupa stariji građani, pogotovo oni koji imaju guralice ili štapove, moraju paziti kako ne bi stradali.

– Tu se znaju stvoriti prometni čepovi, a sve je više nestrpljivih vozača koji nam trube kad moraju pričekati da mi po cesti dođemo ponovno na „normalni“ dio pješačke staze – kaže Ana Fucak.

U više navrata, ističe ona, gradska uprava upoznata je s problemima starijih građana zbog suženog nogostupa, a nedavno, kad se uređivao prilaz zgradi Općinskog suda, nije osmišljeno rješenje za proširenje nogostupa.

– Bojimo se za sigurnost jer je u tom odvojku bilo slučajeva naleta na pješake. Srećom, nitko nije teže stradao jer vozači na tom dijelu ne mogu brzo voziti. No, to nije razlog da gradska uprava konačno nešto ne učini kako prilikom svakog odlaska na gradsku tržnicu ne bismo bili u strahu – zaključila je Ana Fucak.              

U gradskoj upravi ističu kako je u planu dogradnja zgrade suda i izgradnja nove upravne zgrade komunalnih tvrtki na prostoru preko puta gradske tržnice.

– Paralelno s tim radovima napravit će se i proširenje ulaza iz Ulice Đure Basaričeka prema gradskoj tržnici s novom pješačkom i biciklističkom stazom – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI