“Svake godine smo na listi za asfaltiranje, ali asfalta gle čuda – još nemamo!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari odvojka Školske ulice u prigradskom naselju Budrovac godinama čekaju da se asfaltira put do njihovih kuća. Na probleme koje im stvara šljunčani put stalno upozoravaju gradsku upravu, ali njihove molbe nisu naišle na razumijevanje gradskih čelnika.

– Put do naših kuća i dalje nije asfaltiran iako je u više navrata obećano da će i do nas doći asfalt. Svake godine Mjesni odbor uvrštava asfaltiranje našeg odvojka u prioritete, ali ni to ne pomaže – kaže Viktorija Šokec.

Čak se, domeće ona, i samo održavanje puta ne provodi redovito pa ima rupa i stanari moraju paziti kako ne bi oštetili aute.

Viktorija Šokec

– Potrebno je asfaltirati oko 100 metara puta i to nije velika investicija. Posebno nas boli činjenica da se stalno asfaltiraju vinogradarski putovi, a za naš odvojak nema novca – žali se Viktorija Šokec.

Neasfaltirani put, ističe Viktorija, stanovnicima tijekom cijele godine zagorčava život. U proljetnim i ljetnim mjesecima zbog prašine koja se podiže prilikom prolaska traktora ne može se normalno prozračiti kuća, dok se tijekom jeseni i zime stavaraju lokve pa nerijetko kišnica završava na pročeljima kuća. U zimskim mjesecima koji dolaze, kaže Viktorija, dodatni problem je i čišćenje snijega s puta. Ralice rijetko prolaze kroz odvojak Školske ulice gdje se stvaraju snježni nanosi koje stanovnici moraju sami čistiti.

– I na taj smo problem upozorili gradsku upravu, ali se svejedno svake zime ponavlja ista priča. Kad zapadne snijeg, nema nam druge nego uzeti lopate u ruke i samo očistiti put. Moja djeca moraju nekako doći do škole, no to očito ne brine one koje bi trebalo, što nas posebno smeta – ističe Viktorija Šokec.

Već duže, naglašava ona, gradska uprava obećava i obnovu nogostupa u Školskoj ulici koji vodi do školske zgrade.

– I to je isto samo pusto obećanje koje slušamo iz godine u godinu. Stvarno je žalosno da se u jednom od najvećih prigradskih naselja ne može obnoviti nogostup koji je nužan za sigurnost djece – zaključila je Viktorija Šokec.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI