Sve četiri zovu se Jela: Pripravljale su , što drugo nego – tradicijska jela!

Članice Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, Jela Tudić, Jela Pintarek, Jela Kovačić i Jela Rep, priredile su na etnoimanju Josipa Cugovčana radionicu pripravljanja tradicijskih jela. Prema tradicijskoj recepturi Sesvećanke su pripravljale mazanicu, buncek s hajdinskom kašom, sesvečke makarone, kukuruzne žgance, zlevanku i ostale sesvetske specijalitete. 

– Odlučile smo malo prekopati po svojim sjećanjima i prelistati stare zapise recepata koji negdje na tavanu skupljaju prašinu. Cilj nam je da i našu kulinarsku baštinu spasimo od zaborava – kaže Jela Tudić.

FOTO Stjepan Jagić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI